Üst düzey Fransız yetkililer, kurtarma operasyonlarının Fransa kıyılarında devam etmesi nedeniyle teknelerinin batmasının ardından en az 31 kişinin öldüğünü söyledi.

Calais'in kuzey kıyılarında botları battığında, Fransa'dan İngiltere'ye İngiliz Kanalı'nı geçmeye çalışırken en az 31 mülteci ve göçmen öldü.

Çarşamba akşamı, hayatta kalanları aramak için bir Fransız-İngiliz ortak operasyonu başlatıldı. Yerel makamlar, aramaya katılmak için en az üç tekne ve üç helikopterin konuşlandırıldığını söyledi.

Birleşmiş Milletler göç ajansı (IOM), olayı 2014 yılında veri toplamaya başladıklarından bu yana Kanaldaki en büyük tek can kaybı olarak nitelendirdi.

Reuters haber ajansının balıkçılara dayandırdığı haberine göre, Çarşamba günü sakin deniz koşullarından yararlanmak için her zamankinden daha fazla mülteci ve göçmen Fransa'nın kuzey kıyılarını terk etti. Bir balıkçı teknenin boş olduğunu ve yakınlarda hareketsiz yüzen insanları görünce kurtarma ekiplerine haber verdi.

Fransa Başbakanı Jean Castex, teknenin batmasını "trajedi" olarak nitelendirdi.

“Düşüncelerim, sıkıntılarını ve sefaletlerini istismar eden birçok kayıp ve yaralı, suç kaçakçılarının kurbanlarıyla birlikte” diye yazdı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron en az 31 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu ve ülkesinin Kanal'ın mezarlığa dönüşmesine izin vermeyeceğini söyledi.

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Darmanin, ölen 31 kişi arasında beş kadın ve bir kızın olduğunu söyledi. İki kişinin kurtarıldığını söyledi.

Editör: TE Bilisim