Bir hükümet sözcüsü Salı günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, İngiltere'nin Birleşik Krallık vatandaşları ve İngiltere için çalışmış Afganlar için Afganistan'dan güvenli geçiş sağlama konusunda Taliban ile doğrudan görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Sözcü yaptığı açıklamada, Başbakan Boris Johnson'ın Afganistan geçiş özel temsilcisi Simon Gass'ın Taliban temsilcileriyle görüşmek için Katar'ın Doha kentine gittiğini söyledi.

Açıklamada, "(Gass), İngiliz vatandaşları ve son yirmi yıldır bizimle çalışan Afganlar için Afganistan'dan güvenli geçişin öneminin altını çizmek için üst düzey Taliban temsilcileriyle bir araya geliyor" denildi.

ABD, Taliban'ın yeniden iktidara gelmesiyle sonuçlanan 20 yıllık savaşı sona erdirerek, güçlerinin Afganistan'dan çekilmesini Pazartesi günü tamamladı.

İngiltere'nin misyonu, Taliban'ın Afganistan'ın kontrolünü ele geçirmesinden bu yana iki hafta içinde 15.000'den fazla insanı tahliye ettikten sonra son askeri uçuşunun Kabil'den ayrılmasıyla Cumartesi günü sona erdi.

Editör: TE Bilisim