Guardian'ın ortaya çıkardığı kanıtlara göre, İngiliz hükümeti, Çin'deki yüzlerce Kuzey Koreli kadının gizlice modern kölelik koşullarında çalıştığı fabrikalardan KKD tedarik etti.

Guardian'ın bulguları, Sağlık ve Sosyal Bakım Departmanı (DHSC) için sipariş edilen yüz binlerce koruyucu tulumun Çin'in Dandong kentinde Kuzey Kore emeği kullanan fabrikalardan geldiğini gösteriyor.

Üç aylık soruşturmada ayrıca Kuzey Kore emeğinin ABD, İtalya, Almanya, Güney Afrika, Japonya, Güney Kore, Filipinler ve Myanmar'a KKD ihraç eden fabrikalarda kullanıldığına dair kanıtlar bulundu.

Dandong'daki çoğu kadın olan Kuzey Koreli işçilerin, çok az veya hiç izin almadan günde 18 saate kadar çalıştıkları iddia ediliyor. Sürekli gözetim altındalar ve fabrikaları serbestçe terk edemiyorlar.

Kaynaklar, Dandong'daki KKD fabrikalarında çalışan Kuzey Koreli işçilerin ücretlerinin yaklaşık% 70'inin Kuzey Kore devleti tarafından ele geçirildiğini gösteriyor.

“İşçilerin izin günleri yok. Dışarı çıkmalarına izin verilmiyor. Kuzey Kore [eyaleti] onları kontrol ediyor. Ülke için para kazanıyorlar ”dedi bir fabrikada bir yönetici.

BM, Kuzey Kore rejimi tarafından işçilerin yabancı ülkelere ihracatını, Uluslararası Çalışma Örgütü tarafından modern bir kölelik biçimi olarak tanımlanan , devlet destekli zorunlu çalıştırma olarak damgaladı.

İnsanlığa karşı suç

Bulgular, Birleşik Krallık hükümetinin dolaylı olarak vergi mükelleflerinin parasını Kim Jong-un'un cebine ve BM'nin insanlığa karşı suçlara varan " yaygın ve ağır insan hakları ihlallerinden " suçlu olduğunu söylediği acımasız rejiminin cebine aktarmış olabileceğini gösteriyor .

Kuzey Koreli işçilerin Çin'de kullanılması, Kuzey Kore'nin denizaşırı işçilerinden ve diğer yabancı ticari çıkarlarından kazandığı geliri kesmek için uygulanan BM yaptırımlarını ihlal ediyor . Yaptırımların açık amaçlarından biri, dış ihracat gelirlerinin rejimin yasaklanmış nükleer ve balistik füze programlarını desteklemek için kullanılmasını durdurmaktır. ABD yaptırımları , Kuzey Koreliler tarafından tamamen veya kısmen üretilen malların ABD'ye ithalatını da yasaklıyor.

Modern kölelikle etkili bir şekilde mücadele etmek

Hükümet, "aşırı acil" durumlarda sözleşmelerin doğrudan ve rekabetçi ihale olmaksızın verilmesine izin veren düzenlemeleri kullanarak milyarlarca sterlinlik KKD anlaşmalarını ödüllendirmede şeffaflık ve hesap verebilirlik eksikliği nedeniyle artan eleştirilerle karşı karşıya kaldı .

“Hükümet, KKD üreten tedarik zincirlerindeki işçiler için riskler olup olmadığını bulmaya bile çalışmadan acil ihalelerin sözleşmelerden geçmesine izin veren düzenlemeleri kullanmamalıdır. İş ve İnsan Hakları Kaynak Merkezi direktörü Phil Bloomer, bu durum tespiti eksikliği, modern kölelikle etkili bir şekilde mücadele etmekten çok, hükümetin politikalarının işçilerin korkunç şekilde sömürülmesine izin verdiği gerçeğini ortaya koyuyor ”dedi.

Editör: TE Bilisim