İngiltere, Çarşamba günkü EURO 2020 yarı finalinde Wembley'de çılgın bir 65.000 seyirci önünde uzatmaların ardından Danimarka'yı 2-1 yenerek 55 yıl sonra ilk büyük turnuva finalinde oynayacak.

Mikkel Damsgaard'ın 30 dakika sonra attığı müthiş frikik, Gareth Southgate'in Dünya Kupası'nın son dördünde kaybetmesinden üç yıl sonra yarı finalde başka bir hayal kırıklığı yarattı.

Ancak sekiz dakika sonra Simon Kjaer'in kendi golü ve Harry Kane'in penaltısı Kasper Schmeichel tarafından kurtarıldıktan sonra ribaunddaki galip gelmesi, İngiltere'nin Pazar günkü finalde Wembley'de İtalya ile karşılaştıklarında ilk kez Avrupa Şampiyonasını kazanmaya çalışacağı anlamına geliyor.

Yenilgi, Danimarka'nın 92 Euro'yu kazanmasından bu yana bir turnuvada en uzun mesafe kat ettikleri yarı finale uzanan peri masalı koşusunu sona erdirdi.

Danimarkalıların turnuvası, yıldız orta saha oyuncusu Christian Eriksen'in Finlandiya'ya karşı açılış maçında kalp krizi geçirmesiyle neredeyse trajik bir durumda başladı.

Kasper Hjulmand'ın adamları o zamandan beri duygusal bir dalga yaşadılar ve yarı final yolunda Rusya ve Galler'i dört gol atarak bolca kaygan futbol oynadılar.

Bununla birlikte, İngiltere'nin yedi maçından altısını kendi sahasında oynamasındaki büyük avantajı, sonraki aşamalarda fiziksel olarak daha taze olan taraf oldukları için karşılığını verdi.

Yaklaşık iki yıl içinde bir İngiltere maçı için en büyük kalabalığın yarattığı sağır edici gürültüyle kükredi, ev sahibi tuzaklardan uçarak çıktı.

Editör: TE Bilisim