Uluslararası uzmanlar, Boris Johnson'ın Pazartesi günü İngiltere'nin pandemik kısıtlamalarının neredeyse tamamını kaldırma planının dünya için bir tehdit olduğunu ve aşıya dirençli varyantların ortaya çıkması için verimli bir zemin sağladığını söylüyor.

Bilim adamları ve doktorlar acil bir zirvede uyardılar, İngiltere'nin küresel bir ulaşım merkezi olarak konumu, buradaki herhangi bir yeni varyantın dünyaya hızla yayılacağı anlamına geliyor. Ayrıca Downing Street'in planlarıyla ilgili ciddi endişelerini dile getirdiler .

Yeni Zelanda, İsrail ve İtalya'daki hükümet danışmanları, politika hakkında alarm zillerini çalanlar arasında yer alırken, 1.200'den fazla bilim insanı , Lancet dergisine , stratejinin aşıya dirençli varyantların gelişmesine izin verebileceği konusunda uyarıda bulunan bir mektubu destekledi .

Yeni Zelanda hükümetinin bir danışmanı zirveye yaptığı açıklamada, kendisinin ve meslektaşlarının İngiltere'de alınan yaklaşım karşısında hayrete düştüklerini söyledi.

Üniversitede halk sağlığı profesörü Michael Baker, “Yeni Zelanda'da, bilimsel uzmanlık söz konusu olduğunda her zaman liderlik için Birleşik Krallık'a baktık, bu yüzden temel halk sağlığı ilkelerine bile uymaması çok dikkat çekici” dedi. Otago ve Yeni Zelanda sağlık bakanlığının Covid-19 teknik danışma grubunun bir üyesi.

Ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) kıdemli danışmanı olan Valencia Üniversitesi'nden Prof José Martin-Moreno da "Sahip olduğunuz bilimsel bilgilere rağmen bunun neden olduğunu anlayamıyoruz" dedi.

Diğerleri, İngiliz hükümetinin yaklaşımının, başka yerlerdeki yetkililer tarafından siyasi çıkar için taklit edileceği konusunda uyardı.

Eski bir Harvard Tıp Okulu araştırmacısı ve New York'ta Access Health International'a başkanlık eden öncü bir Aids araştırmacısı olan Dr William Haseltine, “Korktuğum şey, eyaletlerimizin çoğunda en kötü dürtülerin bazılarının Birleşik Krallık örneğini takip etmesidir” dedi. tabanlı düşünce kuruluşu.

" Bizim gibi aşılanmış bir popülasyonda enfeksiyon artış oranının çok hızlı olduğunu görmek beni çok korkutuyor ."

University College London'ın klinik operasyonel araştırma birimi direktörü Prof Christina Pagel toplantıya şunları söyledi: “Küresel bir seyahat merkezi olarak konumumuz nedeniyle, Birleşik Krallık'ta baskın hale gelen herhangi bir varyant muhtemelen dünyanın geri kalanına yayılacaktır. İngiltere politikası sadece bizi etkilemiyor. Herkesi etkiliyor ve yaptığımız işte herkesin payı var.”

Lancet'e gönderilen mektupta şöyle deniyordu: "Hükümetin tehlikeli ve etik olmayan bir deneye giriştiğine inanıyoruz ve hükümeti 19 Temmuz 2021'de hafifletme planlarını durdurmaya çağırıyoruz."

Cuma günkü zirveye katılan Londra Queen Mary Üniversitesi'nde klinik epidemiyolog ve kıdemli öğretim görevlisi olan Dr Deepti Gurdasani, “Dünya, Birleşik Krallık'ta ortaya çıkan mevcut önlenebilir krizi izliyor” dedi.

ekledi Twitter'da: “Biraz sert geçebilir bir yanılsama içinde olmak - bir ülkedeyseniz hükümetimizin maksimum birçok kronik hastalığa neden olan bir virüse genç ortaya çıkarmak için adımlar atıyor nereye. Hükümetimiz, okullardaki ve baloncuklardaki vakaların temaslarının tecrit edilmesi de dahil olmak üzere çocuklarımız için tüm korumaları sona erdiriyor.”

Bir gazetecilik STK'sı olan Citizens'ın kolaylaştırdığı zirve, İngiltere saatiyle öğle saatlerinde YouTube'da canlı olarak yayınlandı .

Diğer ülkelerde dile getirilen endişeler, İngiltere'nin baş sağlık görevlisi Prof Chris Whitty'nin Perşembe günü yaptığı uyarıda, Covid-19'lu hastanelerdeki insan sayısının haftalar içinde "oldukça korkutucu" seviyelere ulaşabileceği konusunda uyarmasının ardından geldi. bulaşıcı Delta varyantı ve kilitleme kısıtlamalarının kaldırılması.

Whitty, Perşembe günü geç saatlerde Bilim Müzesi tarafından düzenlenen bir web seminerinde , hastane başvurularının yaklaşık üç haftada bir ikiye katlandığını ve mevcut düşük sayıdaki Covid başvurularının önümüzdeki birkaç ay içinde ciddi seviyelere yükselebileceğini söyledi.

Hükümet rakamlarına göre, Birleşik Krallık'taki yeni koronavirüs enfeksiyonları altı ayın en yüksek seviyesinde ve hastanede yatan ve Covid ile ölen insan sayısı Mart ayından bu yana en yüksek seviyesinde. Perşembe günkü veriler, hastanede Kovidli 3.786 kişi ve virüse bağlı 63 ölüm daha gösterdi.

19 Temmuz'da İngiltere'de sosyal toplantılarda kalan tüm yasal kısıtlamaların kaldırılmasını savunan Downing Street, aşıların hızla yayılmasının ciddi şekilde hastalanan insan sayısını sınırlayacağını umuyor.

Editör: TE Bilisim