İHD: SURUÇ KATLİAMI ANMA ETKİNLİKLERİNE YAPILAN POLİS MÜDAHALESİNİ KINIYORUZ. GÖZALTINA ALINANLAR DERHAL SERBEST BIRAKILSIN!

İHD İstanbul Şubesi Konuyla İlgili Açıklamasında; "Barışı ve  eşit, özgür, çocukları mutlu bir yaşam düşünü hedef alan  Suruç Katliamının  6. Yılı vesilesi ile düzenlenen butün anma etkinlikleri polisin sert müdahalesine maruz kaldı. İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana'da  onlarca kişi şiddet uygulanarak gözaltına alındı" dedi.

İHD tarafından yapılan açıklamaya şu şekilde devam edildi;

Bu saldırılar  barışçıl toplanma ve gösteri hakkının ve işkence yasağının ihlali olmasının ötesinde katliamın açtığı derin yaraları bir kere daha kanattı.

Bu saldırılar, Katliama maruz kalanların adalet beklentisini boşa düşürmenin ötesinde, o gün bombayı patlatanların halen aramızda olduğu duygusunu güçlendirerek topluma korku yaymaya devam ediyor.

Bu korkuyu daim kılmak isteyenler 'Suruç için adalet herkes için adalet" diyerek yola çıkan ve 33 düş yolcusunun geride kalan düşlerini yaşatan Suruç ailelerini susturmak istiyor.

Bir daha yaşanmasın diyerek, geçmişte yaşanan bütün katliamlar için hakikat ve adalet talebimizi yinelerken, " Suruç için adalet,herkes için adalet"  diyen sese eşlik ediyor, anma etkinliklerine yapılan mudahaleleri kınıyoruz.

Gözaltina alınanlar derhal serbest bırakılsın!

Hiç bir düş yarim kalmayacak!

Editör: TE Bilisim