İHD İSTANBUL ŞUBESİ; METİN GÖKTEPE İÇİN ADALET!

UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ!

İnsan Hakları Derneği'nin, gözaltında kayıplara karşı mücadelenin, muhalif toplumsal hareketlerin haberlerine yürekten koştururken tanıdğımız Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe’nin,  8 Ocak 1996 tarihinde gözaltına alınıp götürüldüğü  Eyüp Kapalı Spor Salonunda dövülerek, işkence edilerek  yüzlerce insanın gözleri önünde  katledilmesinin üzerinden tam 26 yıl geçti ama adalet gerçekleşmedi.

Metin, gazetecilik görevini yaparken gözaltına alınmış ve “gazetecilere özel muamele” denilip işkence edilerek katledilmişti. Suçlarını gizlemek isteyenler, önce gözaltına alındığını, sonra da ölüm nedenini gizlemeye,   “sandalyeden düştü, öldü” diyerek olayı karanlıkta, suçu cezasız bırakmaya çalıştı.

Açılan dava 3 yıl boyunca İstanbul’dan Aydın’a, oradan Afyon’a sürüldükten sonra,  yoğun ve ısrarlı bir çaba neticesinde, Metin’in ölümüne neden olan 6 polis memuru hakkında sadece "kastı aşmak suretiyle adam öldürme" suçundan ceza verildi ve üstüne bir de iyi hal indirimi yapılarak katiller açıkça korundu.

Biliyoruz ki; Metin Göktepe işkence edilerek, kasten öldürüldü, yargı katilleri korudu, işkenceye iyi hal indirimi uyguladı. Adalet gerçekleşmedi.

İnsan hakları savunucuları olarak, aramızdan ayrılışının 26. Yılında Metin Göktepe’yi ve yaşananları unutmadık, katillerini biliyoruz ve adalet gerçekleşinceye kadar olayın takipçisiyiz.

Unutmadık, Unutturmayacağız!

İnsan Hakları  Derneği                                                                                       İstanbul Şubesi

Editör: TE Bilisim