Tokyo Olimpiyat Köyündeki yataklar geri dönüştürülebilir kartondan yapılmıştır.

Tokyo Olimpiyat Köyü'ndeki karton yataklar "sağlam", organizatörler Pazartesi günü bir raporun seks için yeterince güçlü olmadıkları konusunda uyardıktan sonra güvence verdi.

İrlandalı jimnastikçi Rhys McClenaghan, New York Post'taki raporun yatakların sosyal mesafeyi korumak için kasten dayanıksız olduğunu iddia etmesinin ardından, bu noktayı kanıtlamak için kendini defalarca bir yatakta zıplarken filme aldı.

"Yatakların seks karşıtı olması gerekiyor. Kartondan yapılmışlar, evet, ama görünüşe göre ani hareketlerle kırılmaları gerekiyor. Bu sahte -- yalan haber!" McClenaghan, Twitter'da yayınlanan videoda şunları söyledi.

Resmi Olimpiyatlar Twitter hesabı, McLenaghan'a "efsaneyi çürüttüğü" için teşekkür etti ve "sürdürülebilir yataklar sağlam!" Diye ekledi.

New York Post'taki rapor, karton yatakların "sporcular arasındaki yakınlığı önlemeyi amaçladığını" söyleyen ABD'li mesafe koşucusu Paul Chelimo'nun görünüşte şaka gibi bir tweetine dayanıyordu.

"Yataklar (sadece) sporun ötesindeki durumlardan kaçınmak için tek bir kişinin ağırlığına dayanabilecek" diye tweet attı.

Sürdürülebilirliğe bağlılığın göstergesi olan yataklar ilk kez gündeme gelmiyor.

Ocak ayında üretici Airweave, 200 kilo (440 pound) ağırlığa dayanabileceklerini ve Avustralyalı basketbolcu Andrew Bogut'un dayanıklılıklarını sorgulamasının ardından zorlu stres testlerinden geçtiklerini söyledi.

Bir sözcü AFP'ye verdiği demeçte, "Yatakların üzerine ağırlık bırakmak gibi deneyler yaptık" dedi.

"Yatakta sadece iki kişiye bağlı kaldıkları sürece, yükü taşıyacak kadar güçlü olmalılar."

Cuma günü başlayacak olan pandemi ertelenen 2020 Tokyo Oyunları sırasında binlerce sporcu Olimpiyat Köyü'nde kalacak.

"Gereksiz fiziksel temaslardan kaçının" uyarılarına rağmen, organizatörlerin 160.000 prezervatif dağıtması bekleniyor.

Ancak organizasyon komitesi AFP'ye şunları söyledi: "Dağıtılan prezervatifler Olimpiyat Köyü'nde kullanılmak üzere tasarlanmamıştır."

Bunun yerine, "atletler tarafından kendi ülkelerine geri getirilmeleri ve (HIV/AIDS hakkında) farkındalık yaratma kampanyasını desteklemelerine yardımcı olmaları" gerekiyor.

Editör: TE Bilisim