Florida'da Pazar sabahı erken saatlerde bir eve düzenlenen silahlı saldırıda biri bebek dört kişi hayatını kaybederken, en az yedi yerinden vurulan 11 yaşındaki bir çocuk hastaneye kaldırıldı.

Şüphelinin yakın zamanda güvenlik görevlisi olarak çalışan eski bir Deniz keskin nişancısı olan 33 yaşındaki Bryan Riley olduğunu belirlendi.

Saldırgan teslim oldu ve yaralanmalar için hastaneye kaldırıldı.

Pazar günü sabah saat 4:22'de, kadının evinin yakınındaki bir memur, silah sesi duydu ve aktif bir tetikçi durumu bildiren 911 çağrıları alındı. Yetkililer, müdahale üzerine ön bahçede yanan bir kamyon ve evin dışında kamuflaj kıyafetleri içinde bir adam buldu.

"Ve sonra başka bir yaylım ateşi başladı ve bir kadının çığlık attığını ve bir bebeğin inlediğini duyuldu."

Müdahale ekibi eve arka kapıdan girdi ve ön bahçede bulunan saldırgan ile çatışma yaşandı.

Daha fazla güç geldikten sonra zanlı teslim oldu. Eve girerken, yetkililer 11 yaşındaki bir kızı en az yedi kurşun yarasıyla "ağır şekilde yaralanmış" buldular. Hemen yakındaki bir travma hastanesine nakledildi.

Kurbanlardan birinin 40 yaşındaki Adalet Gleason olduğu belirlendi. 33 yaşındaki bir kadın da kucağında taşıdığı 3 aylık bebekle birlikte öldürüldü. Dördüncü kurban, bebeğin 62 yaşındaki büyükannesiydi. Şüphelinin ailenin köpeğini de öldürdüğü iddia edildi.

Judd'a göre, şüpheli Riley, yaraları nedeniyle hastaneye götürülürken metamfetamin kullanıyormuş gibi görünüyordu.

Riley, terhis edilmeden önce dört yıl görev yapmış eski bir Deniz keskin nişancısı. Irak ve Afganistan'da görev yaptıktan sonra en son koruma olarak çalıştı.

Saldırganın kız arkadaşına göre, Riley geçen Pazar Orlando'da bir kilisenin güvenliğini sağlamış ve bu işten döndükten sonra doğrudan Tanrı ile iletişim kurabileceğini iddia etmiş.

Editör: TE Bilisim