Sağlık yetkilileri ve polis Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Irak'ın güneyindeki Nassiriya kentindeki bir koronavirüs hastanesinde muhtemelen bir oksijen deposu patlamasının neden olduğu yangında en az 44 kişinin öldüğünü ve 67'den fazla kişinin yaralandığını söyledi.

Kurtarma ekipleri daha fazla ceset aramak için dumanla yanmış binayı tararken, Başbakan Mustafa el-Kadhimi üst düzey bakanlarla acil toplantılar yaptı ve Nassiriya'daki sağlık ve sivil savunma yöneticilerinin askıya alınması ve tutuklanması emrini verdi.

Açıklamada, hastane yöneticisinin de açığa alındığı ve tutuklanmasına karar verildiği belirtildi.

Zaten savaş ve yaptırımlarla büyük bir kısmı kırılan Irak'ın sağlık sistemi, 17.592 kişinin ölümüne ve 1.4 milyondan fazla kişiye bulaşmasına neden olan koronavirüs kriziyle başa çıkmakta zorlanıyor.

Yangın yerindeki bir Reuters muhabiri, "Sağlık ekipleri, yükselen dumandan birçok hasta öksürürken, yanan hastaneden kömürleşmiş cesetleri taşıdı" dedi.

Nassiriya'daki sağlık yetkilileri , yangın kontrol altına alındıktan sonra al-Hussain koronavirüs hastanesindeki arama çalışmalarının devam ettiğini, ancak yoğun dumanın yanmış koğuşlardan bazılarına girişi zorlaştırdığını söyledi.

Bir sağlık çalışanı yanan binaya girmeden önce Reuters'e verdiği demeçte, "Kiddetli yangınlar birçok hastayı koronavirüs koğuşuna hapsetti ve kurtarma ekipleri onlara ulaşmak için mücadele ediyor" dedi.

Editör: TE Bilisim