İran, İran-Alman vatandaşı Nahid Taghavi'yi tutukladı

Almanya'daki Uluslararası İnsan Hakları Savunma Derneği, İran asıllı Alman Nahid Taghavi'nin Tahran'daki evinde tutuklandığını söylüyor. İslam Cumhuriyeti yetkilileri onu "ulusal güvenliği tehdit etmekle" suçladı.   

23 Ekim Cuma günü İran-Alman çifte vatandaşı Nahid Tağavi'nin Tahran'da tutuklandığı açıklandı. Haber, Frankfurt'ta Alman Uluslararası İnsan Haklarını Savunma Derneği tarafından yayınlandı.

Bayan Taghavi'nin kızına göre, ajanlar 16 Ekim Cuma günü annesini tutukladı ve onu Evin Hapishanesine aldı.

Hrana Haber Ajansı, Bayan Taghavi'nin bir akrabasının yakın zamanda ameliyat olduğunu ve ayrıca yüksek tansiyonu olduğunu söylediğini aktardı. Bu kişiye göre Nahid Taghavi'nin ailesi, tansiyon ilaçlarını Evin mahkemesine götürdü ancak memurlar, ilacı almayı reddetti ve hücre hapsinde olduğunu söyledi.

Bayan Taghavi 66 yaşında ve Uluslararası İnsan Hakları Savunma Derneği'ne göre kadın hakları ve ifade özgürlüğü aktivisti. 1983 yılında Almanya'ya geldi ve 2003 yılından bu yana İran vatandaşlığına ek olarak Alman vatandaşlığını da aldı. Taghavi, son 15 yıldır İran ve Almanya arasında seyahat ediyor.

Alman Uluslararası İnsan Hakları Derneği de Bayan Taghavi'nin tutuklandığını tweetledi.

Editör: TE Bilisim