TAHRAN - İran, UNESCO Dünya Mirasları listesine kayıtlı tarihi eser ve sit sayısı bakımından dünyada 10. sırada yer almaktadır.

Kültürel Miras, Turizm ve El Sanatları Bakanlığı Dünya Mirası İşleri Ofisi direktörü Farhad Azizi, İran'ın UNESCO Dünya Mirası listesine kayıtlı tarihi eser ve sit sayısı açısından 10. sırada olduğunu ve bu konumu yükseltmenin mümkün olabileceğini açıkladı.

İslam Devrimi'nden önce Persepolis, Naghsh-e Jahan Meydanı ve Choghaznabil UNESCO listesindeki tek anıttı, ancak bugün bu sayı 24'e çıkarıldı.

Azizi, önümüzdeki iki hafta içinde bir UNESCO Eksperinin, 2021'de Dünya Mirası alanı olmaya aday olan batı Kordestan eyaletindeki Uraman bölgesini ziyaret edeceğini bildirdi.

Uraman bölgesinin küresel tescilinin İran'ın tarihi ve doğal alanlarını tanıtmak için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

İran, turist sayısını 2025'te 20 milyona çıkarmayı hedefliyor.

İslam Cumhuriyeti, 24'ü UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan çarşılar, müzeler, camiler, köprüler, hamamlar, medreseler, türbeler, kiliseler, kuleler ve konaklar gibi çok sayıdaki turistik noktasından turizm geliri elde etmeyi bekliyor. 2025 Turizm Vizyon Planı kapsamında İran, 2014'te 4,8 milyon olan turist sayısını 2025'te 20 milyona çıkarmayı hedefliyor.

Mevcut en son veriler, geçtiğimiz İran takvim yılının ilk on ayında İslam Cumhuriyeti'ni sekiz milyon turistin ziyaret ettiğini gösteriyor. (20 Mart'ta sona erdi).

Editör: TE Bilisim