İspanyol Hava Kuvvetleri'nin birkaç eski kıdemli komutanı, bir WhatsApp grubunda İspanyol nüfusunun yarısını sona erdirme arzularını ve diktatör Francisco Franco'nun otoriter bir ulusal Katolik rejimi kurmasına yol açan 1936 darbesine duydukları özlemi dile getirdiler.

Bu konuşmadaki en şok edici mesajlardan bazıları, özellikle Infolibre tarafından, emekli Tümgeneral Francisco Beca'nın cep telefonundan geliyor: "26 milyon o.ç. vurmaya başlamaktan başka seçenek yok," diyor.

Bugün kamuoyuna duyurulan mesajlar 'La XIX del Aire' adlı bir WhatsApp grubuna ait, çünkü hepsi Hava Kuvvetleri Genel Akademisi'nin promosyonuna aitti.

Bu sohbete katılanların çoğu, 25 Kasım'da Kral Felipe VI'ya gönderilen bir mektubu imzaladı ve burada hükümdara olan bağlılıklarını teyit ettiler ve "Filoetarras tarafından desteklenen Sosyalist Parti ve Podemos arasındaki koalisyon hükümeti ve bağımsızlık yanlısı, Ulusal Birliğin parçalanmasını tehdit ediyor ", özellikle aşırı sağ parti Vox tarafından temsil edilen İspanyol aşırı sağın argümanını ve terminolojisini onaylıyor.

Aslında, bu siyasi oluşumun lideri Santiago Abascal, sohbette, katılımcılardan biri tarafından gönderilen ve politikacının "Bunu selamlamanın zorunlu olduğunu söylediler."

Sosyalistler Kongrede soruyor

Bu Çarşamba günü açıklanan mesajlar Temsilciler Kongresi'ne ulaştı. Orada, sosyalist parlamenter Odón Elorza, Abascal'a tartışmalı mesajları sordu: "Bir Binbaşı General'e göre 26 milyon İspanyol orospu çocuğu vurmalı mıyız? Söyleyin. Bunlarla nefreti ateşleyen sizsiniz. Onlar onun insanları, aşırı sağcı Vox'unkiler. "dedi kürsüden.

Odadaki Vox'un genel sekreteri Macarena Olona, ​​eğitiminin bu sohbetle hiçbir ilgisi olmadığından emin olmak için cevap verdi. Ancak eski askeri komutanların 6. Felipe'ye gönderdikleri ve İspanya'nın birliğini savunduklarını ifade ettikleri mektuba da atıfta bulundu: "Elbette onlar bizim halkımızdır" dedi.

Savunma soruşturma gerektiriyor

Bu Perşembe günü Savunma Bakanı Margarita Robles, medyanın karşısına gözle görülür bir kızgınlıkla çıktı. Bu grupta yapılan gösterileri "suç teşkil edebilecek kabul edilemez yorumlar" ve "Silahlı Kuvvetlere ve Kral VI. Felipe'ye kötülük yapan" olarak nitelendirdi.

Aslında, departmanı o forumda yapılan ifadeleri olası suçla ilgisi olması durumunda soruşturulmaları için Savcılığa göndermiştir.

Bu konuşmalara katılanların "Silahlı Kuvvetlerin bir parçası olmadıklarını ve emekli ordu içinde bir azınlık olduklarını" iddia eden Robles, "Bu yazılı davranışlar hepimizi utandırıyor " dedi. "Kendilerini temsil eden insanların Silahlı Kuvvetleri veya Kral Majesteleri'ni suçlamalarına izin vermeyeceğiz , " diye bitirdi.

Bununla birlikte, eski Ordu Teğmeni Luis Gonzalo Segura, Savunma Bakanı ile aynı fikirde değil ve " Silahlı Kuvvetlerde bugün var olan çoğunluk hissi " olduğuna inanıyor . "Bu, artık Ordu ile ilgisi olmayan birkaç kişinin neden olduğu bir durum değil, daha ziyade İspanyol yüksek komutanlığının yenilenmesi ve saflaştırılmaması nedeniyle yapısal bir sorunla karşı karşıyayız " diyor.

Mesajlar

Francisco Beca tarafından gönderilen sohbette yayınlanan mesajlardan bazıları şunlardır:

  • "26 milyon o.ç vurmaya başlamaktan başka seçenek yok."
  • "Cumhuriyeti tercih ediyorum çünkü ' 36'nın manevralarını [diktatör Franco'nun darbesi gerçekleştiğinde] tekrarlamak için daha fazla fırsatımız olacak ."
  • "'36 (...) manevraları, bazıları kötü zaman geçirmesine rağmen birkaç yıllık bir ilerleme sağladı. İspanya asi insanlarla dolu ve mümkün olan tek yol, solda imkansız olan insanları yetiştirmektir. Üzücü ama İspanyol gerçeğidir ".
  • "Durum olduğu gibi, onu durdurmanın tek yolu kanseri ortadan kaldırmaktır !!!!!"
  • "Primo de Rivera'nın ve Yenilmezlerin [Franco'ya atıfta bulunarak] [ayaklanmaları] İspanya'ya barış ve refah getirdi."
  • "Bu sabah tamamen ikna olmuş bir şekilde uyandım. Bu alçakların seçimleri kaybetmesini istemiyorum . Hayır. Herkesin ve tüm çizgisinin ölmesini istiyorum ."

Emekli albaylar Ángel Díaz Rivera ve Andrés González Espinar arasındaki bu diyalogda olduğu gibi, Katalan bağımsızcılarına da defalarca atıfta bulunuldu:

  • González Espinar: "Bir gün ... fahişe ANC'nin [Katalan Ulusal Meclisi] hırsızları ... bunu ve diğer şeyleri ödeyecekler ...".
  • Díaz Rivera: "Bir gün ...  birisinin  bu orospu çocuklarına karşı (yasal veya yasadışı) bir şeyler yapmaya başlaması gerekecek ."
  • González Espinar: "Ne yazık ... Las Bárdenas'tan bu orospu çocuklarının karargahına sıcak bir uçuşu yönlendirmek için aktif olmamak."
  • Díaz Rivera: "Her seferinde (en çok acıttığı yerde) bedavaya çıktığı sürece daha fazla hakaret edip gücendirecekler. İspanyollarla (tümü) elde ettikleri terbiye seviyesi eşsizdir. Triptikteki maymunlar gibi, biz ne görüyoruz, ne duyuyoruz ne de konuşuyoruz.

Infolibre, sohbetin birkaç üyesiyle iletişim kurmayı başardı. Bazıları varlığından haberdar olmadıklarını, diğerleri bunun kendilerini ifade etmenin konuşma dili ve şaka yolu olduğunu, hatta bazıları cep telefonlarını izinsiz kullanabileceklerini iddia ediyor.

Editör: TE Bilisim