İsrail, Gazze Şeridi'ndeki Filistinli silahlı gruplara karşı bir "operasyon haftasına" hazırlandığını söyledi.

İsrail ordusu sözcüsü Ran Kochav, İsrail medyası tarafından ateşkes için müzakere olmadığını ve Gazze'ye yönelik saldırının en az bir hafta sürebileceğini söyledi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki 40'tan fazla hedefe 55 füze ve topçu atışıyla 30 baskın düzenlediğini söyledi.

İslami Cihad: 'Arabuluculuk konuşulmaz'

İslami Cihad hareketinden bir yetkili, "şu an için" sakinlik veya arabuluculuk konuşulmadığını söyledi.

İsmi açıklanmayan yetkilinin yerel Filistin haber ajansı tarafından aktarıldığına göre, durumun "bir tırmanmaya doğru gittiğini" söyledi.

İsrail Cuma günü Gazze Şeridi'ne yeni bir saldırı başlattı ve İslami Cihad'ın silahlı kanadıyla üst düzey bir komutanına suikast düzenledi.

Filistin sağlık bakanlığı, aralarında beş yaşındaki bir kız çocuğunun da bulunduğu en az 10 Filistinlinin öldüğünü ve 70'ten fazlasının yaralandığını söyledi.

Arap Birliği İsrail'i 'iğrenç suçlardan' sorumlu tuttu

Arap Birliği, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki sivilleri hedef almasını kınadı ve Filistinlilere yönelik “tehlikeli tırmanışın” sonuçlarından İsrail'i sorumlu tuttuğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve insan hakları örgütleri başta olmak üzere uluslararası toplumu bu saldırganlığı durdurmak için acil ve etkili adımlar atmaya ve ilgili BM kararlarını uygulayarak Filistin halkı için uluslararası bir koruma sistemi sağlamaya çağırıyoruz." açıklamada söylendi.

Açıklamada, "[İsrail] işgal makamları bu saldırganlıktan tamamen sorumludur" diyerek devam etti ve "yetkili uluslararası adalet organları önünde hesap verebilirlik" olması gerektiğini ekledi.

İsrail İslami Cihad örgütünün 19 üyesini tutukladı

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da Filistin İslami Cihad grubuna üye eski mahkumları hedef alarak çok sayıda Filistinliyi tutukladı.

Ramallah yakınlarındaki Beit Sira köyündeki evine baskın düzenleyen gazeteci İbrahim Ebu Saffiyeh'in yanı sıra en az 19 Filistinli tutuklandı.

Han Yunus'un doğusunda bir Filistinli öldürüldü

Yerel Filistin kaynakları, Cumartesi günü erken saatlerde Gazze Şeridi'ne yeni hava saldırılarında bir Filistinlinin öldüğünü söyledi.

Bani Suhaila kasabasından Tamim Ghassan Hijazi, güneydeki Han Yunus kasabasına düzenlenen saldırıda öldürüldü.

İsrail savaş uçakları şehrin doğusundaki el-Zana bölgesini hedef aldı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik son saldırısına başlamasından bu yana ölenlerin sayısı, beş yaşında bir kız ve 23 yaşında bir kadın da dahil olmak üzere şu anda 11'dir.

Editör: TE Bilisim