Koronavirüsün yayılmasını sınırlama bahanesiyle Kudüs'teki İsrail işgal polisinin dayattığı üçüncü hafta kapatılmasına rağmen yüzlerce kişi ibadet için kutsal El Aksa camisinde Cuma namazını kıldı.

İşgal polisi, Kudüs'ün Eski Şehri civarına demir bariyerler koydu ve sakinleri dışında yüzlerce ibadetçinin buraya erişmesini engelledi.

İsrail polisi, Kudüs'ün Eski Şehrine gelen herkesi gözaltına aldı, kimlik kartlarını doğruladı ve şehrin çevresinde ve surları içinde sadık kişilere karşı ihlallerde bulundu.

Iyad Al-Jaaba, Al-Aksa Camii'nde namaz kılmak için giderken Bab Al-Silsilah'da tutuklandı.

Eski Şehir'e girmeleri engellendikten sonra onlarca ibadet eden Amud Kapısı'nda Cuma namazını kıldı.

İslami Vakıflar Dairesi, İsrail'in kısıtlamaları ve önlemleri arasında 3.000 ibadet edenin kutsal El Aksa camiinin avlularında Cuma namazını kılmayı başardığını bildirdi.

Mescid-i Aksa'nın vaizi Şeyh İkrimah Sabri, Cuma hutbesinde normalleştiricilere seslendi: “Normalleştirenlere dualarınızla bizi aldatmayın diyoruz ve bu normalleşme İsrail ve Mi'raj'a ihanettir."

Sabri ayrıca korona salgını bahanesiyle İsrail işgalinin ibadet edenleri kısıtlamaya yönelik tedbirlerini kınadı ve "İbadet edenler sağlık önlemlerine uyduğu sürece bu tedbirler için herhangi bir gerekçe görmüyoruz" dedi.

Sonunda Kudüs'ün Eski Şehri halkını El Aksa Camii'nde tüm namazları kılmak için çağırdı.

Editör: TE Bilisim