İsrail Savunma Bakanlığı Cumartesi günü erken saatlerde yaptığı açıklamada, İsrail'in Suriye'nin Şam Uluslararası havaalanına ve başkentin güneyindeki diğer mevzilere düzenlediği hava saldırısında beş askerin öldüğünü ve maddi hasara yol açtığını söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Suriye hava savunmasının saldırıyı engellediği ve füzelerin çoğunu düşürmeyi başardığı belirtildi.

Saldırının havaalanı operasyonlarını etkileyip etkilemediğine dair hemen bir teyit gelmedi.

Bölgesel diplomatik ve istihbarat kaynakları Reuters'e verdiği demeçte, İsrail, Tahran'ın Hizbullah da dahil olmak üzere Suriye ve Lübnan'daki müttefiklerine silah sağlamak için artan hava tedarik hatlarını engellemek için Suriye havaalanlarına yönelik saldırıları yoğunlaştırdı.

Tahran, kara transferlerinde yaşanan aksaklıkların ardından hava taşımacılığını, Suriye'deki kuvvetlerine ve müttefik savaşçılarına askeri teçhizat taşımanın daha güvenilir bir yolu olarak benimsedi.

2011'de Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a karşı düzenlenen protestoların, yabancı güçleri içine çeken ve Suriye'yi kontrol bölgelerine bölünmüş bir iç savaşa dönüşmesinden bu yana yüz binlerce insan öldü ve milyonlarca insan evsiz kaldı.

Editör: Güven BOĞA