10 Eylül #BoycottPUMA Küresel Eylem Günü'ne katılın

Dört yıldan kısa bir süre içinde, dünya çapında koordineli eylem, PUMA'nın milyonlarca sterlin değerindeki kazançlı spor sözleşmelerini kaybetmesine ve on binlerce vicdanlı insanın ürünlerini boykot etmesine neden oldu.

Kampanya başarılarımızdan sadece bazılarını burada keşfedin.

Buna rağmen, Puma yüzlerce Filistinli spor takımını görmezden gelmeye devam ediyor ve İsrail Futbol Federasyonu'na etik olmayan sponsorluğunu sürdürüyor ve İsrail'in Filistin nüfusunu devam eden mülksüzleştirmesine meşruiyet kazandırıyor.

Puma, IFA ile ilişkisini kesene kadar, baskıyı sürdüreceğiz ve 2022'yi PUMA'nın İsrail apartheid'iyle olan ortaklığını sona erdirmek için kampanyamızı büyütmeye devam edeceğiz.

10 Eylül 2022 Cumartesi günü, bir Puma mağazasında veya stokçusunda harekete geçmek için dünyanın dört bir yanındaki kampanyacılara katılın! 

İsrail'in apartheid rejimi ve onu destekleyen PUMA gibi şirketler hakkında sessiz kalmayı reddeden Filistinli ekipleri desteklemek için #NoRestForPUMA sözü verirken bir sonraki PUMA Küresel Eylem Günü için kaydolun. 

Oyuncuları İsrail askerlerinin acımasız şiddeti nedeniyle hayatını ve uzuvlarını kaybeden Filistin spor takımları sessiz kalmama sözü veriyor.

Sporcular da dahil olmak üzere tüm Filistinlilere baskı uygulayan İsrail'in apartheid rejimi hakkında konuşmayı bırakmayacaklar.

İsrail'deki apartheid rejimini destekleyen şirketleri sorumlu tutmaktan vazgeçmeyecekler.

Buna PUMA dahildir. Filistin kulüplerini destekleyin.

10 Eylül'deki bir sonraki #BoycottPUMA Küresel Eylem Günü için grubunuzu kaydedin.

200'den fazla Filistinli ekip , İsrail'in askeri işgal ve apartheid rejimine devam eden desteği nedeniyle PUMA'yı uluslararası boykot çağrısında bulunuyor.

PUMA, yasadışı İsrail yerleşimlerindeki takımları yöneten ve savunan İsrail Futbol Federasyonu'nun ana sponsorudur.

PUMA sıcağı hissediyor ! Birlikte PUMA'nın önemli spor sözleşmelerinde milyonlar kaybetmesine, PUMA'nın yalanlarını ifşa etmesine ve adalet çağrımızı dünya çapında milyonlara yaymasına neden olduk. PUMA nihayet İsrail apartheidindeki suç ortaklığını sona erdirene kadar durmayacağız.

Filistin ekiplerini desteklemek için #NoRestForPUMA sözü verirken bize katılın.

#BoycottPUMA Küresel Eylem Günü'ne katılın. Grubunuzu şimdi kaydedin.

Dünya çapında onlarca şehir, PUMA sponsorluğundaki takımların maçlarında, PUMA ofislerinde ve PUMA mağazalarında harekete geçecek.

Aşağıdaki eylem fikirlerine bakın. Boykot PUMA fikirleri, mektupları, grafikleri için iletişime geçin. [email protected] 

Harekete geç:

Aşağıda #BoycottPUMA Eylem Günü için fikirler var.

Yaratıcı ol! Hareketlerinize spor temaları getirin ve sosyal medyada paylaşın.

#BoycottPUMA, #NoRestForPUMA ve #PumaFam etiketlerini kullanın.

1. PUMA sponsorluğundaki ekipleri PUMA'yı bırakmaya çağırın.

Yerel takımların PUMA tarafından desteklenip desteklenmediğini kontrol edin ve onları PUMA'yı bırakmaya teşvik edin. Örnek bir mektup için iletişime geçin: [email protected] .

Bir maçta bir eylem düzenleyin. #BoycottPUMA tabelasını tutarken takımınızın formasıyla fotoğraf çekin. Yerel ekiplere odaklanan eylemler, yerel haber yapmanın harika bir yoludur.

2. Bir PUMA mağazasında veya perakendecisinde bir eylem düzenleyin.

Şehrinizdeki PUMA markalı mağazaları bulmak için PUMA'nın mağaza bulma aracını kullanın veya Google Haritalar'da PUMA'yı arayın.

3. Bir PUMA ofisinde harekete geçin.

200 Filistin kulübünden gelen mektubu ve 125.000'den fazla kişi tarafından imzalanan SumOfUs dilekçesini teslim edin veya gönderin .

PUMA'nın Almanya , İngiltere , İspanya , Portekiz , İtalya , İsveç , Norveç , Finlandiya , Danimarka , Avusturya , Hollanda , Fransa , Çek Cumhuriyeti , Polonya , Türkiye , Güney Afrika , BAE , ABD , Arjantin , Şili , Meksika'da ofisleri bulunmaktadır. Peru , Hindistan , AvustralyaSingapur , Malezya , Endonezya , Japonya , Güney Kore , Hong Kong .

4. Filistin hakları için bir #BoycottPUMA golü atın.

Bir #BoycottPUMA hedefi belirleyin ve Filistin hakları için bir puan kazanın ya da sahte bir futbol maçı düzenleyin . #BoycottPUMA hashtag'i ile sosyal medyada bir fotoğraf veya video paylaşın.

5. Spor dünyasını dahil edin.

Fotoğraf ve videolarla yerel spor derneklerini, oyuncuları, popüler spor takımlarını, hayran kulüplerini ve ırkçılık karşıtı spor turnuvalarını eylemlere katılmaya teşvik edin .

6. PUMA markalı ekipmanınız var mı? Yeniden markala!

Sahip olduğunuz PUMA ekipmanlarının logosunun üzerine “Boykot” yazın veya sadece PUMA logosunun üzerine bantlayın. PUMA ekipmanınızı yeniden markalaştırırken kısa bir video çekin veya kendi fotoğrafınızı çekin ve sosyal medyada yayınlayın. Örnek tweet:

PUMA'nın çalıntı Filistin topraklarındaki yasadışı İsrail yerleşimlerini desteklediğini bilmeden önce @PUMA ekipmanı satın aldım.

PUMA, İsrail apartheidindeki suç ortaklığına son verene kadar, #BoycottPUMA'yı arayan Filistinli ekipleri destekliyorum ve #RebrandPUMA yapacağım. Güle güle #PUMAFam! https://bdsmovement.net/boycott-puma

7. Bir konuşma veya çalıştay düzenleyin.

İsrail'in Filistin sporlarına yönelik saldırılarına ve #BoycottPUMA kampanyasına yönelik bir etkinliğe yerel spor derneklerini dahil edin. Muhtemel konuşmacılar için iletişime geçin: [email protected] .

8. Elden Çıkarma için bir kampanya başlatın.

Emekli sandığınızın, bankanızın veya üyesi olduğunuz başka bir kurumun PUMA yatırımcısı olup olmadığını Bu konuda yardım için iletişime geçin: [email protected] .

Küresel spor giyim üreticisi Puma, uluslararası hukuk ve insan hakları ihlallerine karışıyor. Puma, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarındaki yasadışı yerleşimlerindeki takımları içeren İsrail Futbol Federasyonu'nun (IFA) ana sponsorudur.

Ayrıca, Puma'nın İsrail'deki mevcut ve geçmişteki münhasır lisans sahiplerinin yasadışı İsrail yerleşimlerinde operasyonları var.

İsrail'in askeri işgali, bu yerleşimlere yer açmak için çocuklar da dahil olmak üzere Filistinli aileleri evlerinden kovuyor. İsrail yerleşimleri uluslararası hukuka göre savaş suçu olarak kabul ediliyor.

200'den fazla Filistinli spor kulübü , Puma'yı sponsorluk anlaşmasını sona erdirmeye ve İsrail'in yasadışı toprak gasplarını desteklemeye son vermeye çağırdı.

Puma kendisini eşitliği önemseyen bir şirket olarak pazarlıyor, ancak IFA'nın sürdürmesine yardımcı olduğu apartheid'i finanse ediyor.

Temmuz 2018'de , uluslararası bir kampanyanın ve Adidas genel merkezine 16.000'den fazla imzanın teslim edilmesinin ardından Adidas'ın artık IFA'ya sponsor olmadığı açıklandı  .

Bunu tekrar yapabiliriz. İsrail'in yasadışı toprak gasplarına verdiği desteği sonlandırana kadar Puma'yı boykot çağrısında bulunan Filistinli sporculara katılın.

NEDEN? NİYE?

Dünyanın en iyi atletik giyim üreticilerinden biri ve İsrail Futbol Federasyonu'nun tek uluslararası sponsoru olan Puma'nın sponsorluğu, IFA'nın faaliyetlerine uluslararası meşruiyet kazandırıyor. İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından belgelendiği üzere IFA,  işgal altındaki Filistin topraklarındaki yasadışı İsrail yerleşimlerinde bulunan futbol kulüplerini içeriyor. Puma'nın İsrail'deki mevcut ve geçmişteki münhasır lisans sahiplerinin yasadışı İsrail yerleşimlerinde operasyonları var.

İsrail yerleşimleri, İsrail'in işgal altyapısının ayrılmaz bir parçasını oluşturan, yerli Filistinli aileleri topraklarından iten, Filistinlilerin doğal kaynaklarını çalan ve Filistinlilerin hareket haklarını reddeden yasadışı toprak gasplarıdır.

Puma'nın IFA'ya sponsorluğu, insan hakları ve uluslararası hukuk ihlallerine doğrudan katılımını saha dışında tutmaya yardımcı olarak İsrail'in yerleşim rejiminin devam etmesine ve genişlemesine izin veriyor.

IFA, BM danışmanları ,  düzinelerce seçilmiş yetkili ,  sivil toplum ve milyonlarca kişiyi temsil eden  insan hakları grupları tarafından defalarca kınanmasına rağmen, suç ortaklığına son vermek için önlem almayı reddetti  .

Eleştirileri savuşturmak amacıyla, Puma kampanyaya " evrensel eşitliğe bağlılık" iddiasıyla yanıt verdi. Puma'nın  insan haklarına ilişkin beyan ettiği taahhüdüne bağlı kalmanın ve yasadışı İsrail yerleşimlerindeki tüm faaliyetleri sona erdirmenin zamanı geldi.

AFC Wimbledon, @PUMA ile yaptığı kit tedarik anlaşmasını yenilememeyi seçti!

2000'den fazla kişi e-posta gönderdi @afcwimbledon , kulübe Puma'nın çalıntı Filistin topraklarındaki takımları temsil eden İsrail Futbol Federasyonu sponsorluğu konusundaki sözleşmesini sona erdirmesi çağrısında bulundu. Kampanya çalışıyor!

Editör: TE Bilisim