Uluslararası Af Örgütü, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, Eşit Haklar için İzleme Derneği, Greenpeace, Hayata Destek Derneği ve Change.org, LGBTİ+’lara yönelik baskıları, Onur Yürüyüşlerinin yasaklanmasını ve gökkuşağı renklerine getirilen sansürü protesto etmek amacıyla İstanbul, İzmir ve Çeşme’de billboardları gökkuşağı renklerine boyadı.

Uluslararası Af Örgütü, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, Eşit Haklar için İzleme Derneği, Greenpeace, Hayata Destek Derneği ve Change.org, 2015'ten bu yana Türkiye'de Onur Yürüyüşlerinin özgür bir ortamda gerçekleştirilememesi ve gökkuşağı renklerine getirilen sansürü protesto etmek için bir araya geldi.

İstanbul Bebek, İzmir ve Çeşme'de billboardları gökkuşağı renklerine boyayan sivil toplum kuruluşları (STK) yaptıkları açıklamada, "Farklı renklerimizle bir araya gelmekten onur duyuyoruz. Birbirimize destek olduğumuzda gökkuşağı gibi rengarenk, eşit, özgür ve daha güçlüyüz" dediler.

Yan yana dizili billboardlarda kurumsal renkleriyle LGBTİ+ bayrağı oluşturan kuruluşlar şu mesajları paylaştılar:

*Change.Org - "Değişim birlikte mümkün"

*Hayata Destek - "Eşit bir dünya için hayata destek"

*Uluslararası Af Örgütü - "Bütün insanlar özgür ve haklar bakımından eşit doğar"

*Greenpeace - "Dünya için hep birlikte"

*Eşit Haklar için İzleme Derneği - "Ayrımcılığa göz yummayın"

*Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı -"Şiddetten uzak eşit ve özgür bir yaşam için"

"LGBTİ+'lara yönelik baskı ve yasaklar arttı"

Uluslararası Af Örgütü Kampanyalar ve İletişim Direktörü Tarık Beyhan, Her geçen gün LGBTİ+'lara yönelik hedef göstermelerin ve hukuksuz yasakların arttığına dikkat çekerek altı kurumun altı renge boyadığı kampanya hakkında şunları söyledi:

"Türkiye'de gerçekleştirilen tüm onur yürüyüşleri barışçıl olarak gerçekleştirilmiş olmasına rağmen kamu otoritesi önce kamusal görünürlüğü azaltmak için onur yürüyüşlerini arka sokaklara itmeye çalıştı ardından tamamen yasaklamaya başladı. Ankara Valiliği hukuksuz bir şekilde uzunca süre tüm LGBTİ+ etkinliklerini yasakladı.

"Gökkuşağı bayrağının yanı sıra neredeyse renkli her şeye karşı yasaklama yoluna gidiliyor. Rengarenk boyanmış merdivenler griye boyanıyor, gökkuşağı bulunan ticari ürünlerin satışı engellenmeye çalışılıyor. Bu ortamda ayrımcılığa ve yasaklara karşı farklı alanlarda çalışan kuruluşlarla işbirliği içerisinde olmak bizim için onurdur." (KÖ)

Editör: TE Bilisim