Adanın tarihi Montiferru bölgesi çevresindeki yaklaşık 10.000 dönümlük arazi, yetkililerin "benzeri görülmemiş bir felaket" olarak adlandırdığı olayda şimdiden yok edildi.

Pazar günü İtalya'nın Sardunya adasında çıkan orman yangınları, acil servisleri bir gecede yaklaşık 400 kişiyi evlerinden tahliye etmeye zorladı.

İtfaiyeciler, güneybatı rüzgarlarının körüklediği ve yetkililerin, Montiferru'nun tarihi orta-batı bölgesi çevresinde 10.000 dönüm (4.000 hektar) alanı tahrip ettiğini söylediği yangını söndürmek için savaştı.

İtalya'nın en büyük ikinci adasındaki sivil koruma yetkilileri, şu ana kadar çok sayıda evin hasar gördüğünü söyledi.

Yangın ne kadar ciddi?

Nuova Sardegna gazetesinin Cumartesi gününden bu yana adadaki tarlaları tahrip eden "muazzam bir yangını" söndürmek için on bir uçak görevlendirildi .

Cumartesi gecesi, yetkililer Cuglieri kasabasından 200, Sennariolo'dan 155 ve Tresnuraghes ve Flussio'dan diğerlerini tahliye etti.

Yangında ölen veya yaralanan olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi.

Acil servisler Pazar günü tehdidi yeterince savuşturmayı başardı ve Cuglieri'den tahliye edilenlerin eve dönmelerine izin verdi, ancak yine de tehdidi "aşırı" olarak sınıflandırdı.

Coldiretti tarım birliği yangını çayırlar, ormanlar ve alevler tarafından yok edilen bazı hayvanlarla bir "felaket" olarak nitelendirdi.

Pazartesi günü sıcaklıkların yüksek kalması beklenirken, yetkililer yangın tamamen kontrol altına alınana kadar sakinleri teyakkuzda kalmaları konusunda uyarıyor.

Yetkililer ne dedi?

 Sardunya Sivil Koruma Genel Müdürü Antonio Belloi, İtalya'nın ANSA haber ajansına verdiği demeçte, "En önemli cephe Cuglieri ile Santu Lussurgiu arasındaki cephedir ve hava koşulları yardımcı olmuyor."

Bölgedeki müdahaleyi koordine eden Villaurbana belediye başkanı Paolo Pireddu, ANSA'ya kasabasının "şu anda Grighine Dağı'na doğru ilerleyen alevler tarafından etkilendiğini" söyledi.

"İhtiyaç olması durumunda tahliye olasılığı ile nüfusu alarma geçirdik."

Sardunya valisi Christian Solinas, Nuova Sardegna gazetesine verdiği demeçte, "Oristan bölgesinde hala devam eden yangınların yol açtığı hasarı tahmin etmek henüz mümkün değil, ancak eşi görülmemiş bir felaket ."

"Hükümetten, hasarı onarmak ve etkilenen toplulukların yeniden ayağa kalkmasına yardımcı olmak için acil ekonomik destek istiyoruz."

Editör: TE Bilisim