İtalyan yetkililer, Napoli'nin ünlü bir suç örgütü patronunun İspanya'ya giden uçağa binmek üzereyken tutuklandığını söyledi.

İçişleri bakanı Luciana Lamorgese, 70 yaşındaki Maria Licciardi'nin Napoli savcılarının emriyle Carabinieri memurları tarafından tutuklanmasını övdü.

Tutuklamayı gerçekleştiren paramiliter Carabinieri'nin özel harekat biriminden polis, ayrıntılar için hemen mevcut değildi. Ancak Carabinieri basın ofisi, İtalyan haber ajansı ANSA tarafından Licciardi'nin İspanya'ya giden bir uçuş için valizleri kontrol ederken Roma'daki Ciampino havaalanında tutuklandığını belirten bir gönderi yayınladı.

Licciardi, 2001 yılında Napoli yakınlarında araba kullanırken durdurulduktan sonra ilk kez tutuklandığında, İtalya'nın en çok aranan 30 firarisi arasında yer almıştı. Mafya bağlantılı suçlardan hapis yattıktan sonra 2009 yılında cezaevinden serbest bırakıldı.

Savcılar , küçük yapısı nedeniyle gangsterler tarafından " piccirella" (küçük olan) olarak adlandırılan Licciardi'nin, bu yüzyılın başlarında Napoli'yi neredeyse her gün cesetlerle dolup taşan klan ittifakları arasında uzun süredir devam eden bir kan davasının galiplerinden biri olduğunu söylüyor.

Napoli savcıları, Associated Press ile 2009 yılında yapılan bir röportajda, Licciardi'yi Camorra sendikasında gerçek bir “madrina” (vaftiz annesi) olarak tanımladı. Savcılar, erkek kardeşinin bir klan patronu olduğunu ve diğer klan patronlarıyla birlikte suç ailesi için kararlar aldığını söyledi.

Yerel işletme sahiplerinin gasp edilmesi, uyuşturucu kaçakçılığı ve bayındırlık işleri sözleşmelerinin sızması, İtalya'nın en büyük suç örgütlerinden biri olan Napoli merkezli Camorra için geleneksel yasadışı gelir kaynaklarıdır.

Editör: TE Bilisim