Üç günde sahte alkolden 27 kişi öldü

İzmir ve Mersin’de sahte alkolden ölenlerin sayısı 20’ye yükseldi. Kırıkkale’de yaşamını yitiren yedi kişiyle birlikte son üç günde sahte alkolden ölenlerin sayısı 27 oldu. En az 28 kişinin tedavisi ise sürüyor.

İzmir ve Kırıkkale’de 9 Ekim günü çok sayıda kişi mide bulantısı ve görme kaybı şikayetleriyle rahatsızlanarak hastanelere kaldırılmıştı.

Cuma günü Kırıkkale’de yedi kişi kaldırıldıkları hastanelerde yaşamını yitirmiş, İzmir’de ise çok sayıda kişi hastanelerde tedavi altına alınmıştı.

Hafta sonu 11 kişinin yaşamını yitirdiği İzmir’de bugün Urla ve Ödemiş ilçelerinde de dört kişi daha sahte içkiden hayatını kaybetti.

Hayatını kaybedenlerin cenazeleri, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Hastaneye kaldırılan en az 20 kişinin tedavisine devam edilirken, konuyla ilgili başlatılan soruşturmanın ise genişletildiği öğrenildi.

Mersin’de beş kişi yaşamını yitirdi

Mersin’de de sahte alkol içtikleri iddiasıyla 13 kişi hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Durumu ağır olan beş kişi kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Konuyla ilgili operasyon başlatan polis, dört kişiyi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden üçü çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, biri serbest kaldı.

Polis kentte harekete geçerek büfeden sahte içki satın aldığı belirlenen ve ölüm tehlikesi atlatan sekiz kişiye ulaşıp, toplam 19 litre sahte içkiye el koydu.

Ayrıca kent genelindeki yaklaşık 650 büfede sahte içki denetlemesi yapan polis, halkı internet üzerinden etil alkol alımı yapmaması konusunda uyardı.

Editör: TE Bilisim