Yomiuri gazetesi, Japonya'nın dördüncü bir koronavirüs enfeksiyonu dalgasının ortasında halkını aşılamak için yarıştığı Pazar günü yaptığı açıklamada, Japonya'da yanlış kullanım nedeniyle 7.000 dozdan fazla COVID-19 aşısının atıldığını söyledi.

Bir hastane ve bir toplu aşılamanın her biri , oda sıcaklığında son kullanma tarihi geçtiği için yaklaşık 1.000 doz Pfizer Inc (PFE.N) aşısını elden çıkarmak zorunda kalırken, Tokyo'da bir koğuşta aşırı seyreltme nedeniyle 12 doz çöpe gitti. günlük olarak bulundu.

Fukuoka'nın güneybatısındaki Omuta Ulusal Hastanesi yaptığı açıklamada, "Yöre sakinlerinin çoğu aşı olmaya hevesliyken, yanlış yönetimimiz nedeniyle değerli aşıyı elden çıkarmak zorunda kaldığımız için çok üzgünüz" diyerek özür diledi.

Tokyo Olimpiyatlarının planlanan başlangıcına 50 günden az bir süre kala, Japonya halkının yaklaşık %9'unu en az bir dozla aşıladı, bu gelişmiş ekonomiler arasında yavaş bir yayılım.

Bir zamanlar ertelenen Oyunlara 23 Temmuz'da ev sahipliği yapacak olan ülkenin başkenti Tokyo, diğer sekiz bölgeyle birlikte bir COVID-19 olağanüstü hal altındayken, hükümet dördüncü dalgayı kontrol altına almak için mücadele ediyor.

Editör: TE Bilisim