Yomiuri gazetesinin 31 Mayıs Pazartesi günü bildirdiğine göre, Japonya, Tokyo Olimpiyatlarına katılan taraftarlardan negatif COVID-19 test sonuçları veya aşı kayıtları talep etmeyi düşünüyor, yeni bir ankette halkın Oyunlara karşı güçlü muhalefetinin devam ettiğini gösterdi.

Oyunların açılmasına iki aydan kısa bir süre kala, dördüncü bir koronavirüs enfeksiyonu dalgası ve yavaş bir aşılama dalgasıyla halkın güveni sarsıldı. 

Yabancı seyirciler zaten yasaklandı ve oyun organizatörlerinin, Japon taraftarların katılıp katılamayacağına ve eğer öyleyse hangi koşullar altında katılacağına önümüzdeki ay karar vermesi bekleniyor.

Yomiuri, yüksek sesle tezahüratı yasaklamak gibi diğer koronavirüs önlemlerine ek olarak, hükümetin seyircilerin bir Olimpiyat etkinliğine katıldıktan sonraki bir hafta içinde alınan negatif bir test sonucunu göstermesi gerekip gerekmediğini düşündüğünü söyledi.

Rapor, bazı sosyal medya kullanıcıları arasında öfkeyle karşılandı ve binlerce tweet, ülkenin bir pandeminin ortasında Olimpiyatlara ev sahipliği yapmaya devam etmesini eleştirdi. "Negatif test sertifikası" terimi Japonya'da Twitter'da trend oldu ve Pazartesi sabahı 8.000'den fazla tweet topladı.

Nikkei gazetesi tarafından Pazartesi günü yayınlanan bir ankette, ankete katılanların %60'tan fazlası Oyunların iptal edilmesinden veya ertelenmesinden yanaydı ve bu, diğer medya kuruluşlarının daha önceki anketlerine paralel bir sonuç verdi.

Editör: TE Bilisim