ABD Başkanı Joe Biden yönetimi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kalkınmaya yeni alanlar açarak, çevresel izinleri hızlandırarak ve projeler için kamu finansmanını artırarak önümüzdeki on yılda ülkenin açık deniz rüzgar enerjisi kapasitesini büyük ölçüde genişletme hedefi belirlediğini söyledi.

Plan, Biden'ın ABD ekonomisini iklim değişikliğiyle mücadele etmek için hızla sıfır sera gazı emisyonuna geçirme çabasının bir parçası, Cumhuriyetçilerin ekonomik yıkıma yol açabileceğini söylediği ancak Demokratların çevreyi korurken iş yaratabileceğini söylediği siyasi olarak tartışmalı bir gündem.

Ulusal İklim Danışmanı Gina McCarthy, "Başkan Biden, önümüzde sadece iklim değişikliği tehditlerini ele almakla kalmayıp, bunu milyonlarca iyi maaşlı sendika işi yaratmak için bir şans olarak kullanmak için muazzam bir fırsat olduğuna inanıyor" dedi. "Bu fırsatın boyutu hiçbir yerde açık deniz rüzgarından daha net değil."

Plan, 2030 yılına kadar 30 gigawatt'lık açık deniz rüzgar enerjisi dağıtmayı hedefliyor; bu, idare, inşaat, geliştirme ve çelik alanlarında istihdam yaratırken, 10 milyon eve güç sağlamak ve yılda 78 milyon metrik ton karbondioksiti azaltmak için yeterli olacağını söyledi.

İlk adımlardan biri, Long Island, New York ve New Jersey arasındaki yoğun nüfuslu sahilin açıklarında, New York Bight'ta yeni bir açık deniz rüzgar enerjisi geliştirme bölgesi açmak ve bu yılın ilerleyen günlerinde burada bir kira müzayedesi yapmak olacak.

Yönetim ayrıca çevre izinlerine öncelik vermeyi ve açık deniz rüzgar projeleri için milyarlarca dolar kamu finansmanı sağlamayı hedefleyeceğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri şu anda sadece iki küçük açık deniz rüzgar çiftliğine, Rhode Island açıklarında 30 megawatt'lık Block Island Rüzgar Çiftliğine ve Virginia kıyılarında iki türbinli bir pilot projeye sahip. Çeşitli geliştirme aşamalarında önerilen 20 GW'den fazla proje vardır.

Bunun aksine, Avrupa 20 GW'den fazla kapasiteye sahip ve bunu 2050'ye kadar on kattan fazla genişletmeyi planlıyor.

Editör: TE Bilisim