Demokratik cumhurbaşkanı adayı Joe Biden, iki siyah Amerikalı, Jacob Blake ve Breonna Taylor'ı vuran polise karşı suç duyurusunda bulundu.

Delaware'de konuşan Bay Biden, ülke çapında ırksal adalet protestolarını körükleyen davalarda hangi önlemlerin alınması gerektiğini belirtmedi.

Demokrat, Ağustos ayında rekor bir bağış toplama kampanyası yakaladıktan sonra konuştu.

Kasım seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu yoklamalarında Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump'a karşı bir liderliği var.

Çarşamba günü memleketi Wilmington'da bir basın toplantısı sırasında, Bay Biden'a, Blake ve Taylor davalarındaki memurların suçlanması gerektiği konusunda koşu arkadaşı Kamala Harris ile hemfikir olup olmadığı soruldu.

"Yargı sisteminin kendi yolunda işlemesine izin vermemiz gerektiğini düşünüyorum." Dedi. "En azından, memurların suçlanmaları gerektiğini düşünüyorum."

29 yaşındaki Bay Blake, 23 Ağustos'ta Wisconsin, Kenosha'da tutuklandığı sırada sırtından yedi kez vurularak felç oldu.

Wisconsin ve ABD adalet bakanlıkları tarafından yürütülen soruşturma süresince ilgili polis hakkında şu ana kadar hiçbir işlem yapılmadı.

26 yaşındaki Taylor, 13 Mart'ta Kentucky, Louisville'de bir uyuşturucu baskını sırasında evinde ölümcül bir şekilde vuruldu.

Memurlardan biri işini kaybediyor; diğer ikisi, eylemlerine ilişkin soruşturma devam ederken idari izne ayrıldı.

Bay Biden, ABD medyasında geçen hafta sonu Portland, Oregon sokaklarında bir Trump destekçisini ölümcül bir şekilde vuran aşırı sol aktivist olarak tanımlanan silahlı kişiden de bahsetti.

Demokrat aday bu davada suç duyurusunda bulunmamakla birlikte, "Soruşturulmalılar ve yapılması gerekenleri takip etmeliler.

"Bırak yargı sistemi çalışsın. Adaletin yerine geldiğinden emin olalım."

Bay Biden, koronavirüs salgını ışığında okulların nasıl güvenli bir şekilde açılacağı konusunda açıklamalar yapıyordu.

Yorumları, günlerce şiddetli protestolarla sarsıldıktan sonra şehrin "iyileştirilmesine" yardım etmek istediğini söylediği Kenosha'ya gitmeden bir gün önce geldi.

Bay Biden, kolluk kuvvetlerinin silahlı saldırıları üzerine Amerika'nın ırksal hesaplaşmasında bu son parlama noktasını ziyaret etmek için "ezici talepler" aldığını söyledi.

Demokrat ziyaret sırasında Bay Blake'in babası ve diğer aile üyeleriyle görüşecek.

Cumhuriyetçi Başkan Trump, Salı günü Kenosha'ya yaptığı ziyaret sırasında ailesiyle görüşmedi ve akrabalarının avukatlarının katılmasını planladığı için yapmamaya karar verdiğini söyledi.

Bay Biden'ın Wisconsin ziyareti, önceki Demokrat başkan adayı Hillary Clinton'ın kampanyası sırasında Ortabatı eyaletini görmezden gelmesinden dört yıl sonra gerçekleşti ve bu, Bay Trump'ın her şeye rağmen 2016 seçim zaferinde çok önemli hale geldi.

Çarşamba günü Kuzey Carolina'daki kendi etkinliğinde, Bay Trump protestolarda "şiddetli çeteler" hakkında sert konuşmaya devam etti.

"Bu insanlar bir şeyi biliyor"

Başkan ayrıca yönetimini, New York City, Seattle, Washington DC ve Portland, Oregon da dahil olmak üzere "anarşist yetki alanları" için federal fonların kaldırılması konusuna bakmaya yönlendirdi.

Günün erken saatlerinde, Biden kampanyası Ağustos için 364 milyon dolarlık (272 milyon sterlin) bir bağış toplama kampanyası duyurdu, hem kendisinin hem de Bay Trump'ın bir önceki ay çektiğinden daha fazla.

Demokrat, muhalefetin isyancılara ve yağmacılara karşı koymayacağı iddialarını çürüten tek bir reklama savaş sandığından 45 milyon dolar harcayacak.

Mayıs ayında Minnesota, Minneapolis'te George Floyd'un polis tarafından öldürülmesiyle başlayan gösterilerden bu yana defalarca yaptığı protestolarda şiddeti kınadığı klipleri ekleyecek.

Bu arada Bay Trump, Minnesota'da "Topluluklar suçlu değil, iş çeteler değil" mesajıyla bir düello reklamı yayınlayacak.

Bay Biden, ulusal çapta yapılan kamuoyu yoklamalarında net bir tek haneli liderliğe sahip ve bu seçime gerçekten karar verecek olan bir avuç sallanan eyalette biraz daha küçük bir marjla önde gidiyor.

Çarşamba günü Monmouth Üniversitesi tarafından kritik Pennsylvania eyaletini kapsayan yeni bir anket, Bay Biden'in Bay Trump konusundaki liderliğinin Temmuz'da 10 puandan şu anda üç puana düştüğünü gösterdi.

Editör: TE Bilisim