Biden, Trump ile başkan arasındaki "farkı" göstermek için Fidel Castro ve Nazi Propaganda Bakanı Goebbels'i karşılaştırıyor.

Demokratik cumhurbaşkanı adayı Joe Biden Cumartesi günü ABD başkanı ve yaklaşan seçimlerdeki ana rakibi Donald Trump hakkında konuştu ve onu Nazi Almanyası Propaganda Bakanı Joseph Goebbels ve eski Küba başkanı Fidel Castro ile karşılaştırdı.

MSNBC'ye verdiği bir röportajda Trump'ın Biden'ın sosyalist gündemi ilerleteceğine dair defalarca yaptığı açıklamalara nasıl karşı çıkacağı sorulan Demokrat, "birinin Trump'ın lehine olduğuna karar vermediğinden emin olmadığını" söyledi. "Ama kim bilir. [Trump] bir nevi Goebbels'e benziyor. Yalan söylemeye devam ediyorsun, tekrar ediyorsun, tekrar ediyorsun, tekrar ediyorsun, herkesçe bilinen bir bilgi oluyor” dedi.

"Bence insanlar Donald Trump ile benim aramdaki farkı çok net görüyor. Trump, Beyaz Saray'ın önünde barışçıl olan protestoları orduyla açıklıyor. Bu adam Winston] Churchill'den daha [Fidel] Castro," dedi.

"Zayıf bir adam"

Törende bir konuşma yapan Beyaz Saray kiracı söz konusu karma dövüş sanatları mücadele onun geleceği tartışmaları karşılaştırıldığında ise, Biden "zayıf bir adam" dır bu Cuma söyledi. "Bir tartışma geliyor. İlginç olacak. Kavgaya girmek gibi. Aynı tür bir şey. Biraz daha az fiziksel" dedi.

Ağustos ayında Trump, Joe Biden'in 3 Kasım'daki bir sonraki başkanlık seçimini kazanırsa Çin'in bir dünya süper gücü olarak ABD'yi geçeceğini ve Amerikalıları Çince konuşmaya zorlayacağını garanti etti.

Editör: TE Bilisim