ABD Başkanı Joe Biden, basında Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Biden'ın yüz yüze görüşme teklifini geri çevirdiği yönünde çıkan haberleri yalanladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Salı günü medyada Çinli mevkidaşı Xi Jinping'in geçen hafta Biden'ın yüz yüze görüşme teklifini geri çevirdiği yönünde çıkan haberleri yalanladı.

Financial Times, iki lider arasında geçen hafta 90 dakikalık bir görüşme hakkında bilgi verilen çok sayıda kişinin, Xi'nin Biden'ı teklifi kabul etmediğini ve bunun yerine Washington'un Pekin'e karşı daha az sert bir ton benimsemesinde ısrar ettiğini söylediğini aktardı.

Biden, gazeteciler tarafından Xi'nin onunla görüşmek istemediği için hayal kırıklığına uğrayıp uğramadığı sorulduğunda, "Bu doğru değil" dedi.

Biden'ın ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan Salı günü erken saatlerde yaptığı açıklamada, raporun "aramanın doğru bir tasviri olmadığını" söyledi.

Çağrı hakkında bilgi verilenler arasında yer alan bir kaynak, raporun doğru olduğunu doğruladı.

Kaynak Reuters'e verdiği demeçte, "Görünüşe göre Xi, önce ilişkinin tonunun ve atmosferinin iyileştirilmesi gerektiğini ima etti."

Çin'in Washington büyükelçiliği, yorum yapması istendiğinde hemen yanıt vermedi.

Editör: TE Bilisim