Ara sonuçlara göre, 'Ad26.COV2.S' adı verilen aşı, deneme katılımcıları tarafından iki farklı dozda iyi tolere edildi.

ABD ilaç şirketi Johnson & Johnson Cuma günü yaptığı açıklamada, koronavirüs aşısının erken aşama klinik denemesine katılan gönüllülerde güçlü bir bağışıklık tepkisi ürettiğini söyledi . 

MedRxiv tıbbi web sitesinde yayınlanan ve henüz hakem incelemesine tabi tutulmamış ara sonuçlara göre , 'Ad26.COV2.S' adlı aşı, iki farklı dozda aynı derecede iyi tolere edildi . Bilim adamları,   ara analiz için veri bulunan katılımcıların % 98'inin  aşılandıktan 29 gün sonra nötralize edici antikorlara sahip olduğunu belirtti .

Ancak şu anda bu aşıyı alırken yaşlıların gençlerle aynı derecede korunup korunmayacağı net değil. Sağlanan verilere göre,  65 yaş üstü katılımcılarda yorgunluk ve kas ağrıları gibi advers reaksiyonların oranı % 36 olup, genç katılımcılarda gözlenen% 64'e kıyasla önemli ölçüde daha düşüktür, bu da onların yanıtlarını düşündüren bir faktördür. bağışıklık zayıf olabilir.

Çalışma, Johnson & Johnson'ın yalnızca 65 yaşın üzerindeki 15 gönüllünün bağışıklık tepkisi sonuçlarına sahip olduğunu vurguladı ve bu da yorumunu sınırladı. Araştırmacılar, çalışma tamamlandığında güvenlik ve etkinlik hakkında daha fazla ayrıntı vereceklerini söylediler.

Editör: TE Bilisim