KABURGACI YAŞAR USTA HATAY’DAYDI

KABURGACI YAŞAR USTA’DAN 31 METRE BORU KEBABI

Hatay Büyükşehşir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Adana’dan ismini dünyaya duyuran Kaburgacı Yaşar Usta’yı ağırladı.

Gerçekleştirilen programa Lütfü Savaş’ın eşi Prof. Dr. Nazan Savaş da katıldı.

Gerek sosyal medya gerekse uluslararası alanda yaptığı kuzu kaburgayla yoğun ilgi gören Yaşar Aydın, Unesco Hatay Gastronomi Evi’nde Hatay’ın plakasına özel 31 metre uzunluğunda Boru kebabı yaptı.

Boru kebabının yanı sıra lokum ve kaburga şiş de yaparak Adana’ya özel lezzetleri tanıtan Kaburgacı Yaşar Usta, Başkan Savaş ile Antakya’ya özgü  Tepsi kebabı ve çiğ köfte yaparak hünerlerini sergiledi.

Başkan Savaş,  Hatay’a özgü yemek ve meze çeşitlerini Kaburgacı Yaşar’a tanıtarak herkesi Hatay’a davet etti.

“HATAY MEDENİYETLER ŞEHRİ ÇOK GÜZEL BİR ŞEHİR”

Hatay’da olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek oldukça beğendiğini ifade eden Kaburgacı Yaşar Usta, “Ben Türkiye’nin birçok iline giderek Adana’nın ve o bölgenin lezzetlerini tanıtırım. Misafirlerimin ve takipçilerimin çoğu Hataylı. Değerli Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş da davetimizi kabul etti. Bugün burada hem Hatay’ın hem de Adana’nın güzel lezzetlerini birleştirerek dünyaya tanıtacağız. Hatay’ı gezdim ve çok beğendim. Lezzet ve tarih nerede varsa biz de oradayız. Hatay medeniyetler şehri çok güzel bir şehir. Sizleri de hayranlıkla izlemekteyim.  Bizi burada ağırladığınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

SAVAŞ: ADANA’NIN GASTRONOMİ ŞEHRİ ÜNVANINI ALMASI LAZIM

Adana’nın gastronomi şehri olması gerektiğini vurgulayan Başkan Savaş, “ Yaşar Usta Türkiye’de meşhur bir ustamız. Adana’nın gastronomi şehri olması için ısrar, altyapı ve çalışmak gerekiyor.  Buradaki hem de merkezdeki Unesco teşkilatına kendinizi kabul ettirmeniz gerekiyor. 37 civarında dünyada gastronomi ünvanını kazanan şehir var. Sırada da Adana var.  Bunun için de sadece Zeydan Bey’in çalışması yetmez. Sizin gibi meşhur arkadaşlarımızın da Adana’nın yemeklerini tanıtması ve çalışmalar yapması lazım. İşin ehli olan arkadaşlarımızın da bu işe destek vermesi ve Adana’nın gastronomi şehri ünvanını alması lazım” açıklamalarında bulundu.

“HATAY YEMEKLERİNİ VE ADANA’NIN BORU KEBABINI TANITMANIZ BÜYÜK BİR İNCELİK”

Lütfü Savaş konuşmasının devamında, “ Adana, Gaziantep ve Afyon müthiş bir şekilde Hatay ile birlikte bir dörtlü oldular. Şehirlerimize gelen misafirler sadece gezmeye ve görmeye değil aynı zamanda damak zevkimizi de tadarlar. Ve o lezzetlerle barışık olurlar. Bu konuda sadece belediyeler değil sivil toplum kuruluşlarının ve özellikle gıda sektöründeki arkadaşlarımızın da katkı sağlaması lazım” dedi.

Adana’nın gastronomi şehri olması ile tüm dünyaya tanıtılacağını ifade eden Savaş, “  Ben Hatay adına sizlere teşekkür ediyorum. Burada Hatay yemeklerini ve Adana’nın boru kebabını tanıtmanız büyük bir incelik. Bunun için birimizin ileride olması yetmez, hepimizin ileride olması lazım. Bu nedenle Yaşar Usta’yı burada ağırlıyoruz” dedi.

Kaburgacı Yaşar Usta’nın yapmış olduğu Boru kebabı Unesco Hatay Gastronomi Evi’nin bulunduğu mahalle sakinlerine ikram edildi.

Editör: TE Bilisim