Erkekler uzun zamandır en çok intihar riski altında olarak tanınmaktadır , ancak Ulusal İstatistik Bürosu son zamanlarda İngiltere'de 2004'ten bu yana en yüksek yıllık kadın intihar oranını bildirdi .

Kadınların kendi kendine ölümlerindeki bu artış, pandeminin kendi canına kıymaya çalışan insan sayısını artırabileceği endişesiyle aynı zamanda geliyor . Kilitlenme sırasında intiharlarla ilgili kesin Birleşik Krallık verilerinin elde edilmesi biraz zaman alacaktır, ancak evde kalma talimatına uyulduğunda bazı insanlar müdahale fırsatından mahrum kalmış olabilir.

Araştırmalar , salgının birçok insanın ruh sağlığı üzerinde derin bir etkisi olduğunu zaten gösteriyor . Essex Üniversitesi'nden  , bunun özellikle zihinsel sağlıkları bu süre zarfında erkeklerden iki kat daha az düşen kadınlar için geçerli olduğunu gösteriyor.

Daha az sosyal ilişkiye sahip olmanın kadınların refahı üzerinde en güçlü etkiye sahip olduğu görüldü - bakım ve aile sorumluluklarından veya iş ve mali baskılardan daha fazla.

İzolasyon ve yalnızlık

Yalnızlık halihazırda bilinen bir halk sağlığı sorunudur ve ruh sağlığı bozukluğu  kişiler için intihar riskini artırabilir .

Burada da kadınlar yalnızlığın etkisine karşı daha savunmasız olabilir. Yine de kadın intihar sıkıntısı genellikle ciddiye alınmaz veya daha kötüsü, yardım istendiğinde “ dikkat çekme ” veya manipülasyon olarak reddedilir . Bu tutum sağlık uzmanlarından bile gelebilir.

İntihar ve kendine zarar verme son derece karmaşık konulardır ve bu eylemlerin işaret ettiği sıkıntıyı göz ardı etmek ölümcül bir hata olabilir.

Kadınların  bulunma olasılığı erkeklerden daha yüksektir , ancak bu girişimlerin ciddi olmadığı anlamına gelmez. Bunun nedeni, daha başarısız girişimlerle ölümcül sonuç olasılığının artmasıdır - bu nedenle müdahalenin mümkün olması çok önemlidir.

Polis müdahalesi

Birisi halka açık bir yerde aşırı derecede sıkıntı yaşıyor gibi göründüğünde, polisin , Ruh Sağlığı Yasası'nın 136. Bölümü uyarınca, müdahale etme ve kişiyi güvenli bir yere götürme yetkisi vardır . Polisi bu şekilde dahil etmek, insanları güvende tutmak için son çare olmalı, ancak geçen yıl İngiltere ve Galler'de bu tür 33.000'den fazla tutuklama yapıldı - şimdiye kadar kaydedilen en yüksek sayı.

Grafikteki kırmızı çizginin gösterdiği gibi, bu eğilimi bozmaya yönelik çabalara rağmen 136.Bölüm kullanımı artıyor.

İngiltere ve Galler'de 136. madde tutuklamalarının sayısında artış. 

Ulusal olarak, intihar oranlarında olduğu gibi, kadınlardan daha fazla erkek genel olarak 136.Bölüme tabidir - 2018-2019'da% 55 . Ancak araştırmam , Bölüm 136'da tekrarlanan gözaltıları araştırdı ve daha fazla kadının birçok kez gözaltına alındığını buldu.

28 aylık bir süre boyunca iki komşu ilçedeki tüm tekrarlanan gözaltılardan elde edilen verileri inceledim. Toplam 155 kişi 563 defa gözaltına alındı. Kadınlardan daha fazla erkeğin iki veya daha fazla tutukluluğa maruz kaldığını gördüm. Ancak kişi başına gözaltı sayısı arttıkça, cinsiyet uçurumu genişledi ve en yüksek sıklıkta gözaltına alınanların neredeyse tamamı kadınlardı.

Birden çok kez gözaltına alınan erkek ve kadınların sayılarını gösteren tablo.

En fazla gözaltı (toplam 203 kişi) 22 kişi (18 kadın ve dört erkek) oldu. Bu gruptaki her bir kişi altı ila 19 kez, bazen bir hafta içinde birden fazla kez gözaltına alındı. Genel olarak, intihar veya kendine zarar vermeyle ilgili tüm tekrarlanan tutuklamaların ve tekrarların% 90'ından fazlası, bu süre zarfında iki ilçedeki tüm 136 nolu gözaltıların üçte birini oluşturdu.

Kısa ve uzun vadede hayatta kalmak

Araştırmamın bir parçası olarak, birden çok intihar girişimi ve Akıl Sağlığı Yasası gözaltına alınmış altı kadınla görüştüm. Ele alınmamış geçmiş travmatik deneyimlerin, onların kendilerine ve başkalarına ilişkin görüşlerini kırdığını buldum. Bu onların bir gelecekleri olduğuna inanmak için mücadele etmelerine neden oldu. Kate'in dediği gibi: "Tamamen umudum yok."

Çalışmam, bu kadınların bazıları için travmanın etkisini hafifletmeye yardımcı olmak için uzun vadeli, güvenilir desteğin anahtarı olduğunu buldu. Ancak kısa vadede polis ve sağlık çalışanlarının tepkileri de farklılık yarattı. Heather, polis memurlarının bazen onu tehlikeli bir durumdan uzaklaştırdıklarını ve gözaltına alınmak zorunda kalmadan güvenliğe dönmeye ikna ettiklerini söyledi.

Toplumda halihazırda mevcut olan intiharı önleme tedbirleri olmadan, 136. Kısım hayat kurtarmak için çok önemlidir. Trajik bir şekilde, araştırmamda yer alan ve her ikisi de daha önce sayısız intihar girişiminden kurtulan iki kadın öldü.

Meslektaşlarım ve ben, ilk tecrit döneminde bazı bölgelerde tutuklulukların düştüğünü gösteren verileri inceliyoruz. O halde, değişen COVID-19 kısıtlamalarının uzun bir süre bizimle birlikte olacağı ve bunun insanların zihinsel sağlığı üzerindeki yaygın etkisi göz önüne alındığında, müdahaleye ve tutarlı desteğe erişim bir öncelik olmalıdır. Bu, bir sonraki girişimin ölümcül olmasını önlemek için çok önemlidir.

Tüm isimler değiştirildi.

Claire Warrington

Postdoctoral research fellow, University of Brighton

Editör: TE Bilisim