Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Dilek İlke Karabacak '128 milyar dolar nerede?' afişlerimiz haksız ve hukuksuz yere kaldırılmıştır' dedi.

Başkan Dilek İlke Karabacak; "Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilimizde billboardlara asmak istediğimiz '128 milyar dolar nerede?' afişlerimiz haksız ve hukuksuz yere kaldırılmıştır.

Emniyet güçlerince tutulan ve tarafımıza verilen tutanakta da açıkça belirtildiği üzere savcılık söz konusu afişlerimizin adli olarak herhangi bir suç unsuru içermediği ve herhangi bir işlem yapılmasına yer olmadığı talimatı vermesine rağmen afişlerimiz mülki amir talimatıyla kaldırılmıştır. Sonrasında yaşanan süreç ne yazık ki ülkemizde hukuk ve adaletin geldiği son noktayı bize göstermiştir. Kastamonu Valiliği tarafından kamuoyuna konuyla ilgili açıklama yapılmış cumhurbaşkanına hakaretten Başsavcılıkça soruşturma başlatıldığı duyurulmuştur.

Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Dilek İlke Karabacak

“128 milyar dolar nerede?” sorusu Cumhurbaşkanına hakaret içeren bir soru değildir. Bu soru da ne hakaret, ne de suç vardır. Muhalefetin soru sorma hakkını elinden alarak siyasetin hareket alanının daraltılmaya çalışılmasını halkımızın takdirine bırakıyoruz. Halkımızın emeği, alın teri olan 128 milyar doların nerede olduğu açıklanana kadar bu soruyu Cumhuriyet Halk Partisi olarak sormaya devam edeceğimiz, bu sorunun cevabı ortaya çıkarılana kadar mücadelemizi sürdüreceğimiz bilinmelidir.

AKP dönemi Kastamonu Belediyesi’nde sırtını sıvazlayıp palazlandırdıkları, yetmezmiş gibi genel merkezlerinde istihdam edip yetkili ve etkili isimlerin yanı başında görevlendirdikleri Kürşat Ayvatoğlu için tek bir kelime söyleyemeyen AKP Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, 128 milyar dolar nerede afişlerimizin kaldırılmasının ardından açıklama yapma zahmetinde bulunmuş ve hukuk sistemine nasıl müdahale ettiklerini adeta itiraf etmiştir.

Kastamonu gibi küçük bir Anadolu şehrinin genci olan Kürşat Ayvatoğlu’nun toplam değerleri 2 milyon lirayı bulan lüks otomobillere nasıl sahip olduğu, yıldızlı oteller ile lüks kumar merkezlerinde nasıl gününü gün ettiği, uyuşturucu batağına nasıl sürüklendiği ve tüm bunların Kastamonu’daki çalışma dönemini işaret ettiği gerçeğine ses çıkarmayan AKP Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel’in, 128 milyar doların vatandaşa hizmete kullanıldığı yönündeki ifadeleri de böylesi büyük bir kaynağın tüketildiğini kabullenerek partimizin “128 milyar dolar nerede?” sorusunu sormakta haklı olduğunu doğrulamaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisi’ni 20 yıl öncesinden sorumlu tutup kendilerini 20 gün öncesinden sorumlu tutmayan bir anlayışın temsilcisi olan, Akif Güzel, suni gündemler yaratarak bu memleketi yönetemediklerinin üzerini örtmeye çalışıp, milletvekilliği hayaliyle sarayın gözüne girmek için çırpınmak yerine milletin gerçek gündemine dönmelidir.

Akif Güzel’in dediği gibi 128 milyar dolar işçiye, emekliye, esnafa, çiftçiye, öğrenciye, memura dağıtılmışsa marketlerde domates neden taneyle satılmaktadır?

Kastamonu’nun sokaklarındaki dükkânların camlarında devren satılık yazıları her geçen gün neden artmaktadır? Fabrika işçisi bir baba neden öğle tabldotundaki portakalı akşam evindeki çocuğuna götürmektedir? Bankaların icradan satışa çıkardığı tarım arazileri neden iki katına çıkmıştır? 128 milyar dolar eğitime sağlığa harcandıysa neden Kastamonu’da 2 bin 872 öğrenci interneti, 4 bin 998 öğrenci ise bilgisayarı olmadığı için uzaktan eğitim alamamaktadır? Neden her ay ortalama 2 binin üzerinde hasta Karabük’e, Ankara’ya ya da başka şehirlere sevk edilmekte, ceplerindeki parayı son kuruşuna kadar özel sağlık kurumlarına vermek zorunda kalmaktadır? Sağlık çalışanlarının ek ödeme adı altında aldıkları ücret neden 7 TL’dir? Ellerinizle büyüttüğünüz Kürşat’lar lüks, şatafat içinde yaşam sürüp adına pudra şekeri dedikleri uyuşturucu maddelerle kendinden geçerken, ataması yapılmayan Kevser öğretmen, mevsimlik işçi Hüseyin, manav Vedat çözümü neden canına kıymakta bulmuştur? 128 milyar doları bu halkın çocuklarına harcadıysanız neden bu ülkenin geleceği olan genç mühendisleri Ali, Emre ve Can pazarcılık yaparak geçinmeye çalışmaktadır? 128 milyar dolar vatandaşa harcanmışsa son 3 yılda elektrik faturaları neden yüzde 94, doğalgaz faturaları ise yüzde 63 artmıştır? “128 milyar dolar köprülere, hastanelere, otoyollara, tünellere harcandı” diyen AKP Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel bu açıklaması “cambaza bak cambaza” hikayesi anımsatmaktadır. Akif Güzel’in bahsettiği tünel 5 tünel parasına yaptıkları tüneldir. Bahsettiği hastaneler yandaş şirkete yıllarca hasta garantisi verilen hastanelerdir. Bahsettiği yollar araç geçiş garantisi adı altında bir ucu devletin kasasına bir ucu ise yandaş şirketlerin cebine çıkan yollardır.

Şehitlerimiz üzerinden, darbe mağduriyeti üzerinden siyaset yapıp güç devşirmeye çalışan, Cumhuriyet Halk Partisi’ni protokollerde, törenlerde görmediğinden yakınan Akif Güzel, Milletvekilimiz Hasan Baltacı’yı, İl Başkanımız Hikmet Erbilgin’i ve Cumhuriyet Halk Partili yöneticileri çok merak ediyorsa; İnebolu’nun Korupınar, Toklukaya ve Göçkün, Çatalzeytin’in Kayadibi, Çağlar ve Yemişli, Cide’nin Gündoğan, İlyasbey ve Kuşkayası, Taşköprü’nün Kabalar köylerine bakmalıdır. Akif Güzel, Milletvekilimiz Hasan Baltacı ve İl Başkanımız Hikmet Erbilgin’i törenlerde, protokollerde göremiyor ve merak ediyorsa, siftah edemeden kepenk kapatmak zorunda kalan Nasrullah esnafının yanında, Kuzeykent Pazarı’nda bulabilir. Şehrimizin caddelerinde vatandaşın derdini dinlerken görebilir. Fabrikaları kapandığı için evine ekmek götüremez olan Tosyalı işçilere, fabrikasını satmaya kalktıkları Taşköprülü pancar çiftçisine Hasan Baltacı’yı ve Hikmet Erbilgin’i sorup ulaşabilir. AKP Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, vatandaşlarımız istediğinde AKP milletvekillerine nasıl ulaşabilir bu konuyu dert edinmesi daha isabet olacaktır.

Akif Güzel kulağını açıp iyi dinlemelidir;

CHP, Kastamonu’nun sesi olmak için vardır.

CHP, AKP’nin Kürşatlarına karşı, Kevser’lerin Ali’lerin, Emre’lerin Can’ların haklarını savunmak için vardır

CHP, 128 milyar doların hesabını sormak için vardır.

CHP, sorunlarını çözemediğiniz, yönetemediğiniz Kastamonu’nun sorunlarını çözüp refaha kavuşturmak için vardır.

CHP varsa herkes için vardır.

Editör: TE Bilisim