Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Cumartesi günü Azerbaycan'ın Moskova ateşkes anlaşmalarını ihlal ettiğini duyurdu.

Ermenistan ve Azerbaycan dışişleri bakanları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetlisi olarak Cuma günü Moskova'ya geldi. Görüşmeler 10 saatten fazla sürdü ve anlaşmanın kabul edilmesiyle sona erdi. 

Çatışmayı çözmek için dört nokta içerir. Özellikle taraflar, 10 Ekim saat 12: 00'den itibaren savaş esirlerinin ve diğer tutukluların ve ölülerin bedenlerinin değişimi için insani amaçlarla, ICRC kriterlerine uygun olarak ateşkes ilan ettiler.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Azerbaycan'ın Rusya Federasyonu arabuluculuğuyla insani amaçlarla ateşkes anlaşması yaparak savaş esirleri ve ölülerin bedenlerinin değiştirilmesine yönelik haince ihlalini şiddetle kınıyoruz."

Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Bakü'nün eylemlerinin "Azerbaycan'ın müzakereleri yalnızca askeri harekatlara hazırlık için bir örtü olarak kullandığının kanıtı" olduğunu belirtti.

Mevcut koşullar altında, kendi kendini ilan eden Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'na göre, uluslararası toplum Azerbaycan'ı tek bir şekilde durdurabilir - "Cumhuriyet ve tüm bölge için barış ve güvenliği garanti altına almak için gerekli yasal mekanizmaları sağlayacak olan Artsakh Cumhuriyeti'ni tanıyarak."

Editör: TE Bilisim