CHP’Lİ KARACA: “PARTİMİ VE BENİ DARBE VE FETÖ KELİMELERİYLE YAN YANA GETİRME ÇABALARI HADSİZLİKTİR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) ihraç edilenler ile yaptıkları toplantıdaki sözlerinin çarpıtıldığını belirterek, “Partimi ve beni darbe ve FETÖ kelimeleriyle yan yana getirme çabaları hadsizliktir” dedi.

Gülizar Biçer Karaca, KHK ile ihraç edilenlerle yaptığı toplantıdaki sözleri ile ilgili olarak AKP’den gelen eleştiri için açıklama yaptı. Karaca’nın açıklaması şöyle:

“FETÖ İZLERİNİ ÇAMUR SİYASETİYLE SİLME ÇALIŞMALARININ APAÇIK ÖRNEĞİDİR”

“KHK’larla ihraç edilen yurttaşlarımızla yaptığımız toplantılardaki sözlerimi çarpıtarak saraya yaranma çabasıyla siyasi rant peşinde koşanların, algı oluşturmaya çalışanların partimi ve beni darbe ve FETÖ kelimeleriyle yan yana getirme çabaları hadsizliktir. Geçmişte FETÖ kumpaslarının bayraktarlığını yapan AKP (Grup Başkanvekili) Denizli Milletvekili Cahit Özkan başta olmak üzere, düne kadar kol kola yürüyenlerin fütursuz açıklamaları, korkunun, geçmişlerindeki FETÖ izlerini çamur siyasetiyle gizlemeye ve silmeye çalışmalarının apaçık örneğidir.

“FETÖ İLE YAN YANA ANMAK ABESLE İŞTİGALDİR”

Ülkeyi darbe ortamına sürükleyenler, darbecilerle kol kola yürüyerek ülkede hain darbe girişiminin gerçekleşmesine yol verenler ortalıkta elini kolunu sallayarak dolaşırken beni ve partimi darbe ve FETÖ terör örgütü ile yan yana anmak, abesle iştigaldir.

“ADİL YARGILANMANIN NESİNDEN KORKUYORSUNUZ”

CHP, ithamlarla, iddialarla kirletmeye çalışacağınız adres değildir. Adil yargılanmanın nesinden korkuyorsunuz? Bağımsız mahkemelerde adil yargılanma konusu neden sizi bu kadar korkuttu? Geçmişi silmek ve kendinizi aklamak için ortaya attığınız mesnetsiz iddialar, siyasi rant elde etmek için rüzgara göre savrulurken bugün çıkar için yaptığınız açıklamalar; sizi kurtaracak, gerçek yüzünüzü saklayacak mı sandınız? Açık ve net ifade ediyorum ki; geçmişi karanlık, geçmişi FETÖ ile süslü olanların kendilerini aklamak için saldırma girişimlerinin inandırıcılığı yoktur.

“BİZ KİŞİLERİN SUÇLU OLUP OLMADIĞINI SÜLEYMAN ÖZIŞIK GİBİLERİ ARACI KILARAK ÇÖZMEYİ SEÇENLERDEN DEĞİLİZ”

Biz, kişilerin suçlu olup olmadığını Süleyman Özışık gibileri aracı kılarak çözmeyi seçenlerden değiliz. Bizler, Süleyman Özışık aracılığıyla FETÖ Borsası’yla sözde adalet dağıtanlardan değiliz. Bizler, hukuk devletinde olması gerektiği gibi, hak hukuk adalet arayışındaki yurttaşlara, bağımsız mahkemelerde yargılanacağı bir adalet sistemi hedefliyoruz. Darbecilerin ve darbeye bu ülkeyi sürükleyenlerin yargılanacağı bağımsız mahkemelerde gerçek suçluların hak ettiği cezayı alacağı hukuk devletini hedefliyoruz.

Adil yargılanma hakkının sağlandığı günleri inşa edene dek biz susmayacağız, durmayacağız, demokrasiden yana tavrımızı net şekilde her fırsatta ortaya koyacağız. Hak hukuk adalet demeye devam edeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın, beni ve partimi FETÖ ve darbe kelimeleriyle yan yana getiren hadsizlere gereken cevabı milletimiz verecektir.”

Editör: TE Bilisim