Ukrayna'nın Snake Island'ı geri almasından bir gün sonra, iki Rus füzesinin Karadeniz liman kenti yakınlarındaki dokuz katlı bir apartmanı ve tatil köyünü vurması sonucu en az 30 kişi yaralandı.

  • Kiev, Cuma günü erken saatlerde Karadeniz'deki Odesa limanı yakınlarındaki çok katlı bir apartmana Rus füzesinin çarptığını ve en az 14 kişinin öldüğünü ve 30 kişinin yaralandığını söyledi.
  • Ukrayna, başka bir füzenin bölgedeki bir eğlence merkezinin iki binasına çarptığını ve en az üç kişinin öldüğünü ve bir kişinin de yaralandığını söyledi.
  • Saldırı, Rusya Savunma Bakanlığı'nın, Moskova'nın Ukrayna limanlarından gıda ihracatını yeniden başlatmaya verdiği desteği göstermeyi amaçlayan bir “iyi niyet göstergesi” olarak Karadeniz'deki Yılan Adası'ndan çekildiğini duyurmasından bir gün sonra geldi .
  • Moskova, Luhansk eyaletindeki Ukrayna'nın kalan son kalesi olan Lysychansk'ın kontrolünü ele geçirmek için baskısını sürdürdü ve Rusya'nın ayrılıkçı vekilleri şehre girdiklerini iddia etti.
  • Başkan Joe Biden, ABD'nin yakında Ukrayna için 800 milyon dolarlık yeni bir askeri yardım paketi açıklayacağını ve göreve başladığından bu yana toplamı yaklaşık 7 milyar dolara çıkaracağını söyledi.

Odesa'daki ikinci füze üç kişiyi öldürdü

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Odesa'nın Bilhorod-Dnistrovskyi bölgesini vuran ikinci bir füzenin biri çocuk olmak üzere üç kişiyi öldürdüğünü ve bir kişinin de yaralandığını söyledi.

Bakanlık, Twitter'dan yaptığı açıklamada, ikinci füzenin bir eğlence merkezinin üç ve dört katlı binalarını vurduğunu söyledi.

Odesa'ya füze saldırısı 14 ölü, 30 yaralı

Ukrayna İçişleri Bakanlığı'na göre, Cuma günü erken saatlerde Odesa'da dokuz katlı bir binayı vuran füze saldırısının bilançosu 14 kişinin ölümüne ve 30 kişinin yaralanmasına yükseldi.

Bakanlık Twitter'dan yaptığı açıklamada, grevin Odesa'nın Bilhorod-Dnistrovskyi bölgesindeki bir köyde sabah saat 1 sularında meydana geldiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim