Türk siyasal tarihinin en talihsiz günlerinden birini yaşıyoruz. Hak, hukuk, adalet adına; demokrasi ve insan hakları adına bir utanç tablosuyla karşı karşıyayız.

HDP Adana İl Eş Başkanı Mehmet Karakış parti binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında; "Adaletin ayaklar altında olduğu bir düzende hiç kimse huzur ve güven içinde yaşayamaz" dedi.

HDP Adana İl Örgütü adına Karakış tarafından yapılan açıklama şu şekilde:;

Birkaç gün önce gözaltına alınan 20 arkadaşımızdan 17’si bu sabah tutuklandı. Başta Ayhan Bilgen olmak üzere diğer tüm arkadaşlarımızın iddia edilen konularda masumiyet karinesinde zerre-i miskal bir hukuki problem yoktur.

Ne gariptir ki tutuklama haberinin hemen ardından Kars Belediyesine kayyım atandı. Bu kadar telaşa ne gerek vardı? Ama Perşembenin gelişi çarşambadan belli. Bizi yine şaşırtmadınız. Seçilmişlerin yönetme hakkını gasp etmek, sadece seçilen kişiye değil, seçmen iradesine de bir saygısızlıktır. Meydanlarda bangır bangır bağırdığınız “ milli irade tecelli etti” söylemi söz konusu Kürtler ve muhalif kesim olunca bir anda buharlaşıyor.

HDP bir gönül partisidir

Bu gözaltı ve tutuklamalarla yapmak istediğiniz tek şey var; o da HDP’yi etkisiz, dirençsiz hale getirmektir. Yıllardır gündemde olan HDP’yi çökertme planı bu gün bir kez daha devreye koyuldu. Adeta ya tutarsa mantığıyla, her gün bir başka şehirde siyasi kırım operasyonları yapılıyor. Ancak sizde biliyorsunuz ki, HDP bu operasyonlarla bitmedi, bitmeyecek.

Çünkü HDP bir gönül partisidir, inananların ve direnenlerin bir partisidir. Gücünü doğandan, kadından ve gençlikten alan bir partidir. Tarih bizi büyük harflerle yazacak sizi de lanetleyecek; Firavunlar, Nemrutlar, Dehaklar, Muaviyeler, Hitler, Saddam ve Kanan Evren gibi anılmaktan kurtulamayacaksınız.

Ve biz Demirci Kawalar, Şex Bedrettinler, Hallacı Mansurlar, Pir Sultanlar, Seyit Rızalar ve Şex Saitler gibi anılmaktan gurur duyacağız.

Unutulmamalıdır ki toplumları bir arada tutan şey vicdan ve adalettir. Siz vicdanı ve adaleti zedelediğinizde toplumsal bütünlüğe zarar vermiş oluyorsunuz.

Adaletin ayaklar altında olduğu bir düzende hiç kimse huzur ve güven içinde yaşayamaz. Bizim tek bir gayemiz var. O da bu ülkede barışı ve kardeşliği tesis etmektir. Birileri istediği kadar haklı mücadelemizi terörize etmeye çalışsın, en nihayetinde adalet ve demokrasi kazanacak.

İktidar, artçı depremlerle çok ciddi sarsıntılar geçiriyor. Sarsıldıkça saldırıyor. Bu bir çöküşün anatomisidir. İflas etmiş tüccarın eski defterleri karıştırması misali, istediğiniz kadar eski dosyaları karıştırın kaybetmekten kurtulamayacaksınız. Siz kaybedeceksiniz, bizler kazanacağız. Bu gün HDP’ye sahip çıkan ve üye olmaya gelen her yurttaş yarınlarımız için umuttur, umut gelecektir.  

Editör: TE Bilisim