CHP Adana İl yönetimi, Adana Milletvekilleri Ayhan Barut ve Müzeyyen Şevkin’in de katılımıyla, Karataş Belediyesinin dahil olduğu iddia edilen insan kaçakçılığı ile ilgili CHP Karataş ilçe binasında basın açıklaması gerçekleştirildi.

Açıklamayı CHP Karataş İlçe Başkanı Cengiz Şimşek okudu. Açıklama katılan CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut ve Müzeyyen Şevkin’de konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

CHP İlçe Başkanı Cengiz Şimşek açıklamasında ; "Bilindiği gibi yaklaşık 3 ay önce Malatya'nın Yeşilyurt İlçe belediyesi aracılığıyla yurt dışına insan kaçakçılığı yapıldığı basına yansımıştı. İlk anda inkar edilmesine rağmen CHP Genel Başkan Yardımcımız sayın Veli Ağbaba ve Yeşilyurt Belediyesi Meclis üyemizin kararlı duruşu ve takibi ile bu kirli ilişkiler ağı ortaya çıkarılmıştır."dedi

Şimşek ; Daha sonra İçişleri Bakanlığı, tüm belediyelerde böyle işlerin var olup olmadığı konusunda geniş çaplı araştırma başlatmıştır. Bu araştırmalar neticesinde, ne yazık ki Karataş Belediyemizde de böyle bir olay yaşandığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından, 30 kişinin yurt dışına çıktığı ve 20 kişinin ise dönmediği tespit edilmiştir Yurt dışı gezisi olarak planlanan ve ilçemizi tanıtmaya yönelik yapılan bu girişimde ne yazık ki Karataş Belediyemize bağlı mehteran takımı ve halk oyunları ekibi bildiğimiz kadarıyla bulunmamaktadır. Varsa da Karataş ilçemizin hiçbir etkinliğinde Karataş halkı olarak göremedik. Yani, olamayan mehteran takımıyla yurt dışına 20 kişiyi vizesiz olarak gri pasaportla ihraç etmişler.

Karataş Belediyemizin amacı, Karataş ilçemizi tanıtmaya yönelik amaç ve düşüncesinde olsaydı,

Karataş ilçemizin Magarsus Antik Kenti, Lagünleri yani Dalyanları, kuş cennetleri, balıklarımız, karideslerimiz, balık yumurtamız yani havyarımız, Türkiye'de ilk haşatın yapıldığı Bahçe be Tuzla Karpuzlarımızın ve yer fıstığımızı tanıtılması gerekirdi.

Karataş Belediye Başkanlığı, ısrarla Karataş'ı tanıtmak amacıyla mehteran takımı ve halk oyunları ekibi olduğunu beyan etmektedir. Bu mehteran ekibi ve halk oyunlarının ekibi Karataş'ta yaşayan insanlardan oluşturulmuş olsaydı, Başkan'ın bu samimiyetine inanırdık. İddia edilen mehteran veya halk oyunları ekibi var mıdır? Varsa da kimlerden oluşmaktadır? Bu aşamadan sonra isimleri kamuoyuna açıklamak Başkan'ın görev ve sorumluluğu altındadır.

Belediye Başkanı'nın ısrarla benim aleyhime algı yaratıtyorlar ithamlarını kabul etmiyoruz. Bizim beyanlarımız, tamamen İçişleri Bakanlığı Mülkiye Baş Müfettişi H.Nail Atay'ın 22.04.2021 tarih ve 1868 sayılı resmi yazısında geçen "Alınan Meclis kararı uyarınca, Karataş Belediye Başkanlığınca Adana Valiliği'ne yapılan talep sonucunda 30 adet hizmet damgalı pasaport (yani Gri pasaport) düzenlendiği, yurt dışına giden 30 kişiden 20'sinin dönmediği tespit edilmiştir..." ibaresine dayanmaktadır. Sadece Başkan ve biz değil tüm kamuoyu gerçeklerin ortaya çıkmasını istemektedir.

Nitekim, bu iddialar ve paylaşımlar göstermektedir ki, Türkiye genelinde, BELEDİYELERİ KULLANARAK yurt dışına çıkarılan insanların kendi beyanlarına göre organizasyon şirketine kişi başı 8-10 bin avro ÖDEDİKLERİNİ söylemişlerdir. Bu da Türkiye genelinde milyonlarca avro dolandırıcılık yapıldığı anlamına gelmektedir.

İşbu çok büyük iddialar karşısında, Adli ve idari makamlar tarafından gerekli araştırmaların yapılması ve tüm gerçeklerin ortaya çıkarılması halkımızın beklentisidir.

Bu olayın açığa çıkarılmasında, emeği geçen ilçe yöneticimiz Zülfikar ece'ye karşı sosyal medyada yapılan tehdit ve hakaretleri kabul etmiyoruz ve bu yapılan linç girişimlerini kınıyoruz.

Kıymetli basın mensupları, şimdi halkımız adına sayın Belediye Başkanına şu soruları soruyoruz.

  1. Karataş  Belediye bünyesinde, mehteran takımı ve halk oyunları ekibi var mıdır? Varsa ne zamandan beri kurulmuştur, kimlerden oluşmaktadır.
  2. İçişleri     Bakanlığı tarafından Karataş Belediyesinde idari bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa hangi aşamadadıt?
  3. Karataş  Belediyesi tarafından resmi makamlara verilen yazılarda gri pasdaport alımıyla ilgili 30 kişilik isim listesi verilmiş midir? Verilmişse bu isimler kimlerdir?
  4. Bu işleri organize ettiği iddia edilen şirketin ismi ve yetkilileri kimlerdir?
  5. Karataş belediyesi, bu gezilerle alakalı olarak ısrarla ve defalarca neden meclis kararı almıştır. Bu meclis kararlarının alınmasında, organizasyon şirketinin ısrarlı talepleriyle mi alınmıştır? Çünkü; Karataş Belediye Meclisi, 08.08.2019 tarihinde Yunanistan'ın Paralia kentine, 03.10.2019 tarihinde Bosna Hersek Saraybosna Mostar ve Macaristan Budapeşte kentine, 03.12.2020 tarihinde Çek Cumhuriyeti Prag ve Montenegro (yani Karadağ) Podgorico kentine, 07.01.2021 tarihinde Sırbistan Belgrad ve Çek Cumhuriyeti Prag kentine yine 01.04.2021 tarihinde Sırbistan Belgrad ve Çek Cumhuriyeti Prag kentine tanıtım için meclis kararı alınmıştır.
  6. 2019    yılında yapılan bu yurt dışı gezilerinin dönüşünde, Karataş belediye Başkanı, geri dönmeyenlerle ilgili olarak resmi makamlara herhangi bir bilgi vermiş midir?

Aynı olay, Cumhur ittifakı dışında kalan belediyelerde olsaydı, İçişleri Bakanlığı bu belediye başkanlarını hakkında ne tür işlemler yapardı. Bu hususu kamuoyunun takdirine arz ediyorum.

Katılan tüm basın mensuplarına ve diğer katılımcılara şahsım ve CHP Karataş İlçe örgütüm adına teşekkür ediyorum.

Editör: TE Bilisim