Uğur Mumcu meydanında gerçekleştirilen anmaya CHP PM üyeleri Yaşar Seyman, Müslim Sarı, Gazeteci Necdet Saraç ve ADANA BAROSU, ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ, ADANA ALEVİ PLATFORMU, BİRLEŞİK KAMU İŞ, CUMHURİYET HALK PARTİSİ, ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ, DİSK BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ, DİSK EMEKLİ-SEN, KESK, KUVAYİ MİLLİYE DERNEĞİ, MEMLEKET PARTİSİ, ADANA TABİP ODASI, TMMOB ADANA İKK ve TÜRKİYE EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ destek verdi.

Basın açıklamasına Adana CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi, CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut ve Orhan Sümer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Önceki dönem CHP Milletvekilleri İbrahim Özdiş ve Zülfikar İnönü Tümer'de katılım sağladı.

Kurumlar adına açıklamayı ADD Adana Şube Başkanı İsa Kayadan gerçekleştirdi. İsa Kayadan; "Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak, vatan topraklarında Kemalizm'in ışığı hiç sönmeyecek." dedi

LAİK DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİ İLELEBET YAŞATACAĞIZ!

İsa Kayadan; "Kararlı, inançlı, tutarlı, dirençli, gözü pek, sömürgeciliğe karşı tam bağımsızlıkçı, mert neleri savunması, neleri sahiplenmesi, neye karşı çıkması gerektiğini çok iyi bilen; Anadolu aydınlanmasının, Mustafa Kemal'in 1923 devriminin kazanımlarına ödünsüzce sahip çıkan yiğit bir devrimci; yobazlara, bölücülere, liboşlara, ırkçılara, 2.Cumhuriyetçilere karşı mücadelesini bilimle, bilgiyle ve araştırmalar sonucu, belgeyle veren cesur bir yazar Kalpaksız Kuvayı Milliyeci Uğur MUMCU. 10 Kasım 1970 yılında kaleme aldığı şeref defteri, adlı köşe yazısında, hain karanlık güçleri çok iyi analiz etmekte, 52 yıl önce yapılacak darbeleri, karanlık kalkışmaları adeta gözlerimizin önüne sermektedir." dedi

İsa Kayadan

MUMCU o günkü yazsında şu tespitlere yer vermektedir.

[aigpl-gallery-slider id="125743"]

"Damat Feritler yaşamaktadır. Onlar, yabancı uşaklığının en aşağılık heykelleri olarak Türk siyasal hayatının içindedirler. Anzavurlar yaşamaktadır. Onlar, yabancı paraları ile beslenen irtica kuvvetlerinin kumandanlarıdır. Çerkez Ethemler yaşamaktadır. Onlar Türk halkına ihanetin canlı belgeleri olarak, demeç vermekte, radyolarda konuşmakta ve televizyonlarda görünmektedirler. Saidi Nursiler, Derviş Vahdetiler yaşamaktadır. Onlar, her gün gazete sütunlarında 31 Mart hazırlıkları yapmaktadırlar. Devlet yine ipoteklidir. Yabancı sermaye yine ağlarını örmüştür. Türk halkını yabancıların vasiyetine sokmak isteyenler yine büyük koltuklardadırlar, irtica yine iktidar koltuklarına kadar uzanmıştır.

Atatürk, tam bağımsız Türkiye için mi savaşmıştı? Bakınız şimdi bağımsızlığımız hangi yabancı şirketin hisse senetlerinde hangi Amerikan subayının apoletlerinde ve hangi devlet başkanının vesayetinde!..

Atatürk milliyetçilik mi demişti?.. Bakınız, yabancı uşakları, ortaçağ kalıntısı ümmetçiler hep birlikte milliyetçiliğe sahip çıkıyorlar.

Atatürk laiklik için mi çalışmıştı? Bakınız, laiklik şimdi kimlerin elinde!.. Cami minberinden iktidar sözcülüğü yapan imam, irtica gezilerine çıkmış müftü; din taciri milletvekili, şimdi iktidarınızın oy depoları!

Bütün bunları söyleyenler yazanlarsa çevrelerinde her türlü baskıyla karşı karşıyalar. Subaysanız, memursanız, devrimci öğretmenseniz, öğrenciyseniz, üniversitede profesör, doçent ve asistansanız, sanatçıysanız, çevrenizdeki bütün açık ve kapalı güçler sizlerle savaşmak için kutsal ittifaklar kurmuşlardır. Namussuzlar, bütün namuslu aydınlardan, işçiden ve köylüden, aydınlık düşüncelerin hesabını sormaya kalkıyorlar." Diye 52 yıl önce yazmış" MUMCU.

ADD Adana Şube Başkanı İsa Kayadan açıklamasına şöyle devam etti," SAYGI DEĞER UĞUR MUMCU DOSTLARI Öyle bir gün ki 24 Ocak, 8 yıl arayla aynı gün iki vatan evladını şehit verdik. Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın katlinin üzerinden 21 yıl geçti. 1997'de Diyarbakır'a emniyet müdürü olarak atanmıştı. Hizbullah'ın çökertilmesinde çok önemli bir rol oynamıştı. PKK ile mücadelede halkı teröre karşı örgütlemesiyle dikkat çekmişti. Ve kendini çok sevdirmişti. Diyarbakır ve tüm Türkiye hala kaybına ağlıyor. Böyle bir emniyet müdürü az görülmüştü. Çocuk, yaşlı, genç, herkese bir iyiliği dokunmuştu ve bu tavrıyla oyun bozuyordu. Asla unutulmayacak ve mesleğindekilere örnek olacak bir polis müdürüydü. 48 yaşındaydı, 24 Ocak 2001 de akşam saatlerinde hain bir pusuyla yanındaki 5 polis memuruyla birlikte şehit oldu. Ruhu şad olsun!   

Ocak ayı toplumsal hafızamızı yoklama zamanıdır. Ocak ayı acıları bal eyleyerek, Atatürk devrim ve ilkelerine, insan hak ve özgürlüklerine Üniter devlet yapımıza, hukukun üstünlüğüne ne pahasına olursa olsun sahip çıkma zamanıdır. " dedi

ADALET VE DEMOKRASİ İÇİN MÜCADELE ETMEK BİR İNSANLIK GÖREVİDİR.

İsa Kayadan; "Başta AK SAÇLI BİLGEMİZ Muammer Aksoy ve KALPAKSIZ KUVVACIMIZ Uğur Mumcu, Eşref Bitlis, Bahriye Üçok, Çetin Emeç, Turan Dursun, Abdi İpekçi, Necip Hablemitoğlu, Ahmet Taner Kışlalı, Gaffar Okkan olmak üzere yitirdiğimiz nice yurtsever aydınlarımızı saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.

Türk halkı değerli aydınlarını yok eden bu cinayetleri ve öldürülen kahramanlarını hiç unutmayacak, bu terör ortamı karşısında asla umutsuzluğa kapılmayacak ve BİR GÜN MUTLAKA, ama mutlaka bu cinayetlerin hesabını soracağız.

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak, vatan topraklarında Kemalizm'in ışığı hiç sönmeyecek." ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim