CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya; “Ankara Çankaya Belediyesinin okul yapımı için bağışladığı, Çankaya Öveçler  Mahallesindeki arsaya okulun temelleri atılmış, ancak 4 yıldır okul inşaatında bir ilerleme olmamıştır. Sokullu Mehmet Paşa Mahallesi Muhtarı Fatma Taner Ege ile okulun temellerinin atıldığı arsada incelemelerde bulunduk.  Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Sn. Mahmut Özer tarafından yanıtlanması için TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdim” dedi.

Kaya’nın, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklaması, soru önergesi şu şekildedir;

Ankara Çankaya Belediyesinin okul yapımı için bağışladığı, Çankaya Öveçler  Mahallesi 7472 ada 41 parselde bulunan, 7971 m2 yüzölçümlü arsanın proje safhası tamamlanmış, ilgili makam tarafından onaylanmış ve Sinan Aygün tarafından yapımı üstlenilmiştir.

2017 yılı Kasım ayında 32 derslikli ilkokulun yapımına başlanarak, temel yeri açılmıştır. Ancak o dönemden bugüne kadar okul inşaatında bir ilerleme olmamıştır.

1957 yılında yapılan, 14 derslik ve 410 öğrenci kapasiteli, Çankaya Sokullu Mehmet Paşa İlkokulunun bazı bölümlerinde çökmeler, duvarlarında çatlaklar meydana gelmiş, öğrenci sayısının da artmasıyla ihtiyaca cevap verememektedir. Okul ihtiyacının acil olarak karşılanması gerekmektedir. 

Sokullu Mehmet Paşa Mahallesi Muhtarı Fatma Taner Ege ile birlikte okulun temellerinin atıldığı arsada incelemelerde bulunduk. Okul inşaatından eser kalmamış, temellerleri yağmur yağdığında küçük bir gölete dönüşmektedir. Bu durum çocuklar için de büyük risk oluşturmaktadır.

Sokullu Mehmet Paşa Mahallesi Muhtarı Fatma Taner Ege, “Sizlerden emekli bir öğretmen ve şu anda mahallenin muhtarı olarak talebim, mağduriyetimizin giderilmesi; 4 yıl önce temel yeri açılarak öylece bırakılan okulumuzun, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2021 yılında planlaması yapılarak 2022 yılında bitirilecek olan 70 okul arasına alınması, tamamlanması ve öğrencilerimizle buluşturulmasıdır.” dedi.

Sokullu Mehmet Paşa Mahallesi halkı, Milli Eğitim Bakanlığının Ankara’ya yapılacağını açıkladığı 70 okul arasında kendi okullarının da olmasını talep etmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığının arsası bağişlanan, temelleri atılan bir okulun yapımını tamamlamaması büyük bir sorumsuzluk ve görevi ihmaldir.

Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Sn. Mahmut Özer tarafından yanıtlanması için TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdim.

Milli Eğitim Bakanı Sn. Mahmut özeri ve tüm yetkilileri göreve davet ediyorum. Bu okullar pandemi koşullarında yapılıp çocuklarımızın eğitim öğretimine sunulmayacaksa ne zaman yapılacak.

Yıldırım KAYA

CHP Ankara Milletvekili

30 Kasım 2021

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’nün 96 ve 99’uncu maddelerine uygun olarak, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. 30.11.2021

Yıldırım KAYA

Ankara Milletvekili

Ankara Çankaya Belediyesinin okul yapımı için bağışladığı, Çankaya Öveçler  Mahallesi 7472 ada 41 parselde bulunan, 7971 m2 yüzölçümlü arsanın proje safhası tamamlanmış, ilgili makam tarafından onaylanmış ve Sinan Aygün tarafından üstlenilmiştir.

2017 yılı Kasım ayında 32 derslikli ilkokulun yapımına başlanarak, temel yeri açılmıştır. Ancak o dönemden bugüne kadar okul inşaatında bir ilerleme olmamıştır. Okul inşaatından eser kalmamış, temellerleri yağmur yağdığında küçük bir gölete dönüşmektedir.  Bu durum çocuklar için büyük risk oluşturmaktadır.

1957 yılında yapılan, 14 derslik ve 410 öğrenci kapasiteli, Çankaya Sokullu Mehmet Paşa İlkokulunun bazı bölümlerinde çökmeler, duvarlarında çatlakların olması, öğrenci sayısısnın da artması  nedeniyle ihtiyaca cevap vermemektedir.

Sokullu Mehmet Paşa Mahallesi halkı, Milli Eğitim Bakanlığının Ankara’ya 2022-2023 eğitim öğretim yılında yapılacağını açıkladığı 70 okul arasında kendi okullarını da olmasını talep etmektedir.

Bu bilgiler kapsamında;

  1. Ankara Çankaya Belediyes’inin okul yapımı için bağışladığı arsaya 4 yıldır okul neden yapılmıyor?
  2. Yapımı Sinan Aygün tarafından üstlenilen okulun yapımı neden tamamlanmadı?
  3. 2022-2023 eğitim öğretim yılında Ankara’ya yapılacak 70 okul arasında Sokullu Mehmet Paşa Mahallesi okulu da yer alacak mı?
  4. Bu süreç içinde Sokullu Mehmet Paşa Mahallesinın okul ihtiyacı nasıl karşılanacak?
Editör: TE Bilisim