CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya Yazılı Bir Basın Açıklaması Gerçekleştirerek, "Çok sayıda öğretmenimizin mazerete bağlı il içi ve il dışı yer değişikliği gerçekleşemedi" dedi.

Kaya konuyla ilgili şu açıklamayı gerçekleştirdi;

"Milli Eğitim Bakanlığı, “2020 Yılı Yaz Tatili Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu ile Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değişikliği” başvuru sonuçlarını 24 Ağustos 2020 Pazartesi günü açıkladı. Ancak çok sayıda öğretmenimizin mazerete bağlı il içi ve il dışı yer değişikliği gerçekleşemedi.

Sağlık sorunlarından kaynaklı mağduriyetler giderilememiştir.

Mazerete bağlı yer değişikliği gerçekleşmeyen çok sayıda öğretmenimizin aile bütünlüğünü sağlanamamış, sağlık sorunlarından kaynaklı mağduriyetleri de giderilememiştir.

İl/ilçe emrine atanma hakkı verilecek mi?

Öğretmenlerimizin mağduriyetinin giderilmesi için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması için TBMM Başkanlığına bir soru önergesi vererek, “Mazerete bağlı yer değişikliği gerçekleşmeyen öğretmenlerin mağduriyetinin giderilmesi için Bakanlığınız tarafından il/ilçe emrine atanma hakkı verilecek mi?” diye sordum.

Anayasal haklarımızdan olan aile bütünlüğünün sağlanması ve sağlık hakkının korunması için il ve ilçe emrine atanma hakkı verilerek öğretmenlerimizin mağduriyetinin ivedilikle giderilmesi gerekmektedir. "

Yıldırım KAYA

Ankara Milletvekili

27 Ağustos 2020

Editör: TE Bilisim