CHP ANKARA MİLLETVEKİLİ YILDIRIM KAYA: YÜZ YÜZE EĞİTİMDE TÜM SORUMLULUK VELİLERE YÜKLENEMEZ

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya 2020-2021 eğitim öğretim yılının birinci dönemi, yüz yüze eğitimin başlaması nedeniyle, 2004 yılında öğretmenlik yaptığı Mamak Cengizhan İlkokulunu ziyaret etti. Okul Müdürü Selim Çelikbaş, öğretmen ve velililerle görüşen Kaya pandemi sürecinde alınan tedbirler, hazırlıklar ve eksiklikler hakkında bilgi aldı.

“Yüz yüze eğitimin başladığı ilk günde benim de 2004 yılında görev yaptığım Cengizhan İlkokulunu ziyaret ederek bilgi aldım.” diyen Kaya “Okula başlama heyecanı yaşayan tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum.” dedi.

En büyük sorumluluk yine öğrenci, öğretmen ve velilerimize düşüyor.

Öğrenci velileriyle de görüşen Kaya, velilerin pandemiden kaynaklı tedirgin olduklarını söyledi.  Kaya, “Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının alınan tedbirler konusunda,  kamuoyunu rahatlatacak açıklamalar yapmaması herkesi endişelendiriyor. En büyük sorumluluk yine öğrenci, öğretmen ve velilerimize düşüyor.” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığının tüm sorumluluğu velilere yükleyen taahhütname dilekçesi imzalatmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Kaya, “Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının çocuklarımızın güven içinde okula gitmeleri için tüm koşulları sağlamaları gerekir.” dedi.

İhtiyaç sahibi öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanmasının Anayasal bir zorunluluk olduğunu söyleyen Kaya, “Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitim için öğrencilerin bilgisayar, internet, televizyon... vd. ihtiyacını karşılamalı. Yüz yüze eğitim için de tüm tedbirleri almalıdır.” açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilisim