Herkesin bazen yavaş günleri, boş günleri, yorgun halsiz ya da ilhamsız hissettiği günleri vardır. Bunlar endişelenecek bir şey değildir. Ayni okyanusun olduğu gibi, sükunetli ya da dalgasız, hareketsiz olmak da doğal hallerimizden bir tanesidir.  Hayatta kalmak için ne gerekiyorsa onu yaptığımız her şey doğal hallerimiz. Her ne yapıyorsak ya da yapmıyorsak, yapamıyorsak bile bu hali doğal karşılamalıyız ve hepsi için kendimizle gurur duymalıyız.

Her ne yapıyorsak yapalım ki bu ister sabah uyanabilmek olsun ya da bir mücadeleyi atlatabilmek olsun ne yapıyorsak yapalım kendimizle gurur duymalıyız. Geçinme şeklimizle, yaşam stilimizle gurur duymalıyız, çünkü bunlar bizi biz yapar.

Hayatla olan mücadelemizden gurur duymalıyız esasen. İster birinin yüzünü güldürmek olsun bu, isterse kırık olan bir kalbi onarmaya çalışmak ya da kendi duvarlarımızı oluşturmak hepsiyle gurur duymalıyız. Hayatta kalmak için kendi kırık kalbimizi onarmışızdır hepimiz, ihanete uğramaya, manipüle edilmeye veya kendimize yalan söylenmesine izin vermediğimiz her an için gururlanalım. Kendimize verdiğimiz değerden dolayı utanmayın, bencil değiliz, sadece hayatla mücadele içindeyiz ve sömürülmek istemiyoruz. Bu yüzden ben kendimle gurur duyuyorum ya da belki de sadece bir megalomanımdır.

Geçtiğim her yoldan, iyileştirdiğim her yaramdan, üstesinden geldiğim her zorluktan, tahammül eşiğimi öğrenmekten gururluyum. Bu acılarla ve acılarla olan mücadelemle ben oldum, işte bu yüzden gururluyum.

Her seferinde yeni yola çıkabilme hevesimden ve isteğimden gururluyum. Vazgeçmeyip büyük engelleri aştığımdan kendimle gurur duyuyorum. Her gün konforlu alanımın dışına çıkabilmek için, kendimi geliştirmek için yaptığım icraatlardan gururluyum. Yerimde saymak istemediğim için gururluyum. Kolayı seçmeyip kendi sınırlarımı denediğim ve büyüyüp geliştiğim için gururluyum. Sizde olun!

Yaş aldıkça, yaşadıkça zorlaşan, her döneminde farklı zorluklarla karşımıza çıkan hayattan vazgeçmediğimiz için kendimizle gurur duyalım. Her duyduğum gururla, geçmişimi geride bırakıp önüme bakıyorum, geçmişimin ya da geçmişteki hatalarımın beni tanımlamasına izin vermeden ileriye dönüyorum.

Etrafımda çabalarımı, başarılarımı, sevinçlerimi takdir edecek ya da üzüntülerimi, hüzünlerimi paylaşacak biri olmadığında ya da var ise bile her seferinde kendi arkamı ilk kendim sıvazladığımdan ve bunu yapabildiğimden dolayı kendimle gururluyum. Yaşadığımız her şeyi en yakınımız bile bazen anlayamaz; yaşadığımız zorlukların ya da hangi sevinçlerin içimizde doğurduğu hisleri de anlayamaz. Bu yüzden kendi arkamızı sıvazlamayı, kendimizi bizim anlamamızı ve kendimize yetmeyi anlamamız gerekir – tek başımıza. Bunu yaptığım için kendimle gurur duyuyorum.

Başkasının çizdiği çizgiden gitmediğim için, gitmenin özgürlüğüme dokunduğu için gururluyum. Her zaman haklının yanında olduğum için, çıkar ilişkileriyle yola koyulmadığım için, insana ve canlıya değer verdiğim için gururluyum.

Özellikle kendimle barıştığım için, kendimi fark ettiğim için, değerimi anladığım için gururluyum. Değerimi kendim belirlediğim için kendimle gururluyum.

“Kendinizle gurur duymak için hedefinize ulaşmayı beklemeyin, attığınız her adımdan gurur duyun.” – Karen Salmansohn

Editör: TE Bilisim