KHK Platformları Yazılı Açıklamasında; “Her zaman KHK ve OHAL mağdurları başta olmak üzere tüm ezilenlerin sesi olan Ömer Faruk GERGERLİOĞLU'na yapılan bu hukuksuzluğun durdurulması çağrısında bulundu.

Platform yayınladığı metinde şunlara dikkat çekti;

“Ömer Faruk Gergerlioğlu’na terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle verilen 2 yıl 6 aylık ceza Yargıtay tarafından onandı. Verilen karar, İfade özgürlüğü ihlali olduğu gibi dokunulmazlık açısından anayasaya aykırıdır.

TBMM' nin en çalışkan ve en toplumcu vekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, kanunlar kullanılarak susturulmaya  çalışılmaktadır. Gergerlioğlu son yıllarda devlet eliyle yapılan tüm hak ihlallerini meclis kürsüsü dahil bulunduğu her zeminde haykırmış ve haykırdıkları ile de  siyasi iktidarı köşeye sıkıştırmıştır. Cezaevlerindeki işkenceleri, siyah transporterlarla adam kaçırmayı, çıplak aramayı, devlet tarafından kaybedilenleri ve OHAL/KHK eliyle sivil ölüme mahkum edilenleri toplum gündemine taşımış ve siyasi iktidarın gerçekliğini halka en çıplak biçimde göstermiştir.

Haksızlıklar ile sürekli mücadele eden Sn. Gergerlioğlu’nun bizzat kendisi büyük bir haksızlığa yargı eli ile maruz bırakılmaktadır.

KHK Platformları olarak; her zaman KHK ve OHAL mağdurları başta olmak üzere tüm ezilenlerin sesi olan Ömer Faruk GERGERLİOĞLU'na yapılan bu hukuksuzluğun durdurulması için

DİYORUZ Kİ

#GergerlioğluSusturulamaz”

Editör: TE Bilisim