Türkiye KHK Platformları Birliği, bugün saat 21.00’de #GüvenlikDeğilFİŞLEME hashtag etkinliği ile TBMM’de kabul edilen “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliğine” dikkat çekti.

Platform konuyla ilgili açıklamasında; “Adli sicil kaydında hiçbir sorun olmamasına rağmen sadece adayı değil, birinci hatta ikinci derece yakınlarını da kapsayan güvenlik soruşturmaları ile binlerce kişi mağdur edilmiştir” dedi.

KHK Platformları Birliği konuyla ilgili paylaşımında şu noktalara dikkat çekti;

“İnsan Hakları Eylem Planı” açıklandığı günden bu yana anti demokratik uygulamalara ve baskı politikalarına her gün bir yenisi ekleniyor.

Siyasi muktedirler  ne zaman insan haklarından, reformdan bahsetse ya aynı gün ya da birkaç gün içerisinde asgari demokratik haklara, emek ve demokrasi güçlerine yönelik yeni bir saldırı dalgası gerçekleştirilmektedir.

Bu saldırılardan sonuncusu Anayasa Mahkemesi’nin kararından sonra rafa kaldırılan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliğinde yapılacak değişikliklerin yeniden Meclis gündemine getirilmesidir..

Adli sicil kaydında hiçbir sorun olmamasına rağmen sadece adayı değil, birinci hatta ikinci derece yakınlarını da kapsayan güvenlik soruşturmaları ile binlerce kişi mağdur edilmiştir.

Bizler KHK PLATFORMLARI BİRLİĞİ olarak bu hukuksuzluğun durdurulması adına çağrı yapıyoruz..

VE DİYORUZ Kİ

#GüvenlikDeğilFİŞLEME

Editör: TE Bilisim