ANKARA - OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu önünde oturma eylemi yapan KHK’li Cemal Yıldırım, “Herkes şunu çok iyi bilsin, AKP'nin faşizan uygulamalarına teslim olmayacağız” dedi.  

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan 22 Kasım 2016 tarihli Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Maliye Bakanlığı Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü’nden ihraç edilen Cemal Yıldırım, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu önünde oturma eylemi yaptı. Devlet Mahallesi Merasim Sokak’ta bulunan komisyon binası önünde bir saat oturan Yıldırım, eylemini açıklama yaparak sonlandırdı.

OHAL Komisyonu’nun 3 yılda 2 bin dosya incelediğini söyleyen Yıldırım, “Bu hızla devam ederlerse, 16 bin kişinin dosyası 2 yıl içinde görüşülebilecek. Aradan 4 yıl geçmesine rağmen hala neden atıldığımızı bilmiyoruz. Bir soykırım yaşanıyor, herkesin bunun farkına varması gerekir. 4 yıldır işimden atıldım ve dava açma hakkım bile yok. Tespit edilen 17 soykırım uygulamasının hepsine aynı anda maruz kalıyoruz” diye konuştu.

‘BİZ KAZANACAĞIZ’

“Ben bir insanım, insan” diyen Yıldırım, devamında şunları söyledi: “Herkes şunu çok iyi bilsin, AKP'nin faşizan uygulamalarına teslim olmayacağız. Bu faşizan uygulamaların altına imza atan herkeste yargılanacak. Haklarımızı teslim etmeyeceğiz, AKP yaptığı her şeyin hesabını verecek. Bizim insanlık ve vatandaşlık haklarımızı elimizden alındı. OHAL Komisyonu yok hükmündedir. Biz kazanacağız.”

Editör: TE Bilisim