KHK’lı Platformları Birliği; “Emek, Demokrasi, adalet, özgürlük, insan hakları ve gasp edilen haklarını geri almak için mücadele eden herkesi bu akşam yapacağımız TT etkinliğine davet ediyoruz.”, “Destekleriniz bizim için çok önemli!”, “Unutmayın siz yoksanız biz çok eksiğiz!”

Platform konuyla ilgili şu açıklamayı gerçekleştirdi;

20 Temmuz sivil darbesiyle ilan edilen OHAL ile birlikte ülkede bir cadı avı başlatılmış, kanunda suç teşkil etmeyen sebeplerle binlerce insan hapsedilmiştir. Adil yargılama yapıldığı takdirde beraat edecek insanlara mahkemeler ceza vermiş özgürlük hakları gasp edilmiştir.

Ceza soruşturma ve kovuşturmalarının; AİHM, ILO, BM ve Venedik Komisyonu kararları, ceza hukukunun evrensel prensipleri ve Anayasanın 38’inci maddesi esas alınarak yapılması gerekmektedir. Ceza kanunlarında karşılığı olmayan irtibat, iltisak, müzahir sebep vb. kavramlar ile işlendiğinde yasal olan faaliyetler için delil ya da karine olarak değerlendirilemez.

Bizler KHK'lı Platformları Birliği olarak bugüne kadar yapılan hukuksuzlukların biran önce sonlandırılmasını talep ediyor ve gasp edilen haklarımızı geri istiyoruz ve diyoruz ki;

AdilYargı AdilKarar

Saat ⏰ 21:00 de twit atmaya başlayıp 23:00 e kadar devam edelim.

Orjinal twitler atalım.

Bol alıntı ve yorum yapıp etkileşim sağlayalım.

Editör: Güven BOĞA