2013 Gezi Direnişi ile başlayan sosyal medya linçleri ardından gelen soruşturma ve kovuşturmalar o gün sadece tehdit ilken 20 Temmuz 2016 OHAL ilanıyla Kanun Hükmünde Kararnamelerle işten çıkarmalara evrildi.

KHK'lar yazıldı yazılacak ben bugün CHP'nin ana muhalefet partisi olarak başlattığı KHK’lılara dokunan çalışmasını yazmak istiyorum.

Öyle işten çıkarılmalara evrildi diye yazdım diye sadece işten çıkarılmaların gerçekleştierildiği zannedilmesin. Pasaportlar alındı, SGK kayıtlarında işaretlendiler, özel sektörlerde işe alınmasınlar diye. Bankalar kredi vermedi, taksitli alışverişler banka kartlarıyla yapılamadı, kredi kartları iptal edildi.

20 Temmuz sonrası kamuda çeşitli kademe ve pozisyonlarda görev yapan yaklaşık 150 bin kişi işten çıkartıldı.

KHK zulmü devam ediyor! Banka belediyenin yardımını kesti - Son dakika  haberler

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi çok önemli bir çalışma başlattı. İlkini İzmir’de yaptığı “KHK’lılar buluşuyor” etkinliği 14 Haziran’da Adana’da gerçekleştirildi.

Toplantı öncesi KESK‘Li KHK’lılara sendikalar vasıtasıyla ulaşıldı ve gayet organize biçimde çalışma yerelden örgütlendi.

Çukurova bölgesinin çeşitli şehirlerinde yaşayan KHK’lılar Adana’ya taşındı. KESK üyeleriyle birlikte, KHK’lılar Platformu aracılığıyla da onlarca kişi salonu doldurdular.

Yüzbinlerin işsiz güvencesiz kaldığı birçok trajik ölümlerin gerçekleştiği bu kanayan yaranın deşilmesi bir kabusun içinde seslerini duyuramayanların tek tek dinlenmesi tarihe not düşen bir çalışma olarak nitelenmelidir.

Cumhuriyet Halk Partisi bu çalışmayı başlatan ilk ve tek parti olarak da bir teşekkürü fazlasıyla hak ediyor. Eksikler geç kalmışlıklar yok mudur elbette vardır, olacaktır ancak eski öğretmen olarak bunu bir örnekle anlatmak isterim. Okulda Veli toplantısı düzenlersiniz katılım genelde başarılı öğrencilerin velilerinden oluşur ve öğretmen gelen veliye katılımın ne kadar önemli olduğunu anlatır, oysa o zaten hep katılım sağlayandır. Sitem hakkımızda olsa bu değerli çalışmanın hak ettiği değeri bulması gerektiğini düşünüyorum. Buradan bu çalışmayı yürüten milletvekillerine tüm CHP teşkilatına bir kez daha teşekkür ediyorum.

Toplantı boyunca dile getirilenler vekillerce not alındı. “KHK’lar gidecek biz kalacağız” demiştik yine aynı noktayız. Fakat bugün KHK’lılara dokunmak zulme karşı durmaktır adalet ancak bu mücadele ile tesis edilecektir.

Editör: TE Bilisim