Kiev özgürlüğünün tadını çıkarıyor! Ukraynalılar, haftalar önce Rusya'nın şehre saldırı başlattığı hayal bile edilemeyen sahnelerde, Dinyeper kıyılarında plajlara akın ediyor ve güneşin tadını çıkarıyor

Cumartesi günü Kiev, şehrin sakinleri Merkez Plajı'nın kumlarında uzandığı için 34 derecelik sıcaklığın tadını çıkardı.

Kiev'den geçen Dinyeper nehrinin kıyılarından çekilen fotoğraflar, nehir boyunca şehrin silüeti görülürken güneşte uzanmış, suda yüzmüş ve voleybol oynamış insanları gösteriyordu.

Sadece haftalar önce şehir Vladimir Putin'in kuvvetleri tarafından kuşatılmıştı ve füzeler gelişigüzel bir şekilde vurulmuştu.

O zamanlar kar, şehrin çoğunu kapladı. Şimdi, yaz havası göreceli barışa denk geldi

Ancak erkekler Ukrayna'nın doğu cephesine çağrılmaya devam ettikçe, şehirde de bir endişe duygusu yatıyor.

Resimde: Bir grup genç Ukraynalı, Cumartesi günü Kiev'in Merkez Plajı'nda Voleybol oynuyor

Kiev sakinleri Cumartesi günü 34 derecelik sıcaklıklardan en iyi şekilde yararlanmak için dışarı çıktılar, yüzlerce kişi şehrin merkez sahilinde güneşin tadını çıkardı - Ukrayna'nın başkentinin Rusya'nın işgalci orduları tarafından kuşatılmasından ve roket saldırılarının binaları yerle bir etmesinden ve sivilleri öldürmesinden sadece haftalar sonra .

Kiev'in içinden geçen Dinyeper Nehri kıyısından çekilen fotoğraflar, nehir boyunca şehrin silüetiyle güneşte uzanmış, suda yüzmüş ve voleybol oynamış insanları gösteriyordu.

Bu yılın başlarında, Rus mermileri Kiev'i bombalarken ve Ukraynalı savunucular, fatih adaylarının merkeze ulaşmasını engellemek için savaşırken, şehrin aynı görüntüsü ufuk çizgisinin üzerinde yükselen dumanları içeriyordu.

Resimde: Bir grup genç Ukraynalı, Cumartesi günü Kiev'in Merkez Plajı'nda Voleybol oynuyor

O zamanlar kar, şehrin çoğunu kapladı. Şimdi, yaz mevsimi, Vladimir Putin'in ordularının başkentten geri itilip doğu Ukrayna'da yeniden konuşlandırılmasının ardından görece barışla aynı zamana denk geldi.

Ancak başkentten askerler her gün 100 kadar Ukraynalı askerin savaşta öldüğü cephe hatlarına çağrılmaya devam ederken ve Kiev'in vurulmasıyla birlikte saldırı tehdidi hala büyük olduğundan bir endişe duygusu da var.

Editör: TE Bilisim