CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Artık bütün tarafların bir araya gelip yeni, güzel, demokratik bir anayasa yapması lazım." dedi.

Kılıçdaroğlu, Halk TV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Bütün işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayan Kılıçdaroğlu, bu bayramın aslında insanlığı temel alan bir bayram olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Çünkü üreten, alın teri döken insandan söz ediyoruz. Emeğin bayramı diyoruz. Dolayısıyla bu bayrama herkesin saygı göstermesi lazım." ifadelerini kullandı.

Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs 1977'de yaşanan olaylarda hayatını kaybeden işçileri anan Kılıçdaroğlu, bütün sendikaların 1 Mayıs'a sahip çıkması kadar doğal bir şey olamayacağını dile getirdi.

Taksim'in bu bağlamda önemli bir merkez olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Ülkeyi yönetenlerin de emeğiyle geçinen bu insanlara bir günde bayram yapmaları için fırsat vermesi lazım. Oraya çelenk, karanfil bırakılabilir. Zaten sokağa çıkma yasağı var, öyle kitlesel bir eylemin söz konusu olmadığı bir süreçteyiz.

Dolayısıyla DİSK'in Sayın Genel Başkanı ve yöneticileri yürüyerek gidip çelenk bıraksalar ne olur? Hiçbir şey olmaz. Bu süreçte bunun bile bir çatışma alanına dönüşmesini kabul edemiyorum. Devleti yönetenlerin biraz alçak gönüllü olması lazım. Bugün bayram günü." diye konuştu.

Daha önce bir gazeteye yazdığı makalede kullandığı "Alçakgönüllü bir uygarlığa çağrı" sözüyle neyi kastettiğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, Kovid-19'un aslında topluma bir düşünme fırsatı verdiğini aktardı.

Kılıçdaroğlu, bütün aydınların, demokratların, siyasetçilerin "hatalarımız var mı?" diye önyargılardan arınarak düşünmesi gerektiğine işaret ederek, "Eğer hiçbir şey eskisi gibi olmayacaksa yenide ne olacak? Kanaatim, sosyal devletin bu süre içinde unutulduğunu gördük. Küreselleşme ile fakir toplumlar daha da fakir oldu." değerlendirmesinde bulundu.

"Refahın yüksek olduğu ülkelerin diğer az gelişmiş, yoksul ülkelere karşı sorumluluğu var mı?" sorusunu gündeme getiren Kılıçdaroğlu, bu ülkelerin sorumluluğu olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim