CHP lideri Kılıçdaroğlu, bir kapalı oturumda konuşması sızdırılan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati‘ye tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 25 Temmuz’da Twitter’dan paylaştığı videoda, iktidar olacakları zamana kadar yurttaşlardan araba almamalarını isteyerek, “İktidara geldiğimizde halkımızın en çok rağbet gösterdiği araç segmentlerinde ÖTV’yi çizeceğiz” demişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, 10 Temmuz’da İstanbul Ümraniye’deki bir kapalı toplantıda bulunanlara, ÖTV artırmayı düşündüklerini söyleyerek hedef aldı.

Toplantıdan sızdırılan videoda Nebati, şu ifadeleri kullandı: ” ‘ÖTV artırımına mı gitsek’ dedik bu genel başkan (Kılıçdaroğlu) yanlış anlamış bizi; yanlış dinlemiş. ‘ÖTV indirilecek’ dedi. ‘ÖTV indirilecek’ deyince de millet araba almamaya başladı. Almamaya da devam etsin. (Gülüşmeler) Biz kendi aramızda demedik mi ‘Ya şu ÖTV’yi artıralım da şeyi biraz kıralım’ ”

Kılıçdaroğlu, ‘HER ŞEYLERİ SKANDAL’

Kılıçdaroğlu, bugün Twitter hesabından ‘sızdırılan’ o konuşmayla ilgili bir paylaşımda bulundu ve şunları kaydetti: “Sevgili halkım, bunların Saraydan atanma bakanı ‘biz ÖTV’yi artıracaktık, Kılıçdaroğlu konuştu’ demiş. Söz verdim, seçimden sonra ÖTV indirilecek. İkinci el fiyatına yeni araba alacaksınız. Bunların atanmışlarına gelince, her şeyleri skandal, ciddiye alınacak bir tarafları yok.”

Editör: TE Bilisim