Millet ittifakının iktidarında şehitler tepesi boş kalacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İdlip'de yaşamını kaybeden askerlerle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini hedef göstermesiyle ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

Hepimiz çok üzgünüz şehitlerimiz geliyor hepimizin duyarlılığını korumamız gerekiyor. Emin olun çok üzgünüm. Olayı duyduğum andan itibaren ben ve arkadaşlarım neler yapabiliriz diye oturup konuşuyoruz. Daha şehitlerimiz toprağa verilmedi ama bugün Erdoğan’ın yaptığı konuşma beni derinden yaralamış durumda. Bir ülke böyle yönetilemez arkadaşlar. Ya cenazeler defnedilmeden bu nasıl bir konuşmadır. Daha acılar yaralar sarılmadan bu nasıl kahkahadır? Emin olun biz Türkiye’yi yöneten insanları nasıl kabul edeceğiz bunları neyin nesidir hangi amaçla yapıyor bunları derdi benim. Ya arkadaş benden ne istiyorsun sen yüreği yanık bir insanım, şehitlerimiz var, ya şu memlekete bir başsağlığı dileyelim, acı günde bari hiç değilse kavga etmeyelim, yaralarımızı saralım, oturup düşünelim, beraber düşünelim. Türkiye’yi bu acıdan bu dertten nasıl kurtarabiliriz diye düşünelim bunların hiçbirisi yok arkadaşlar. Beni üzen bu. Efendim şehitler tepesi boş kalmayacak. Ben buradan bütün milletime söz veriyorum. Millet ittifakının iktidarında şehitler tepesi boş kalacak. Hiçbir askerimizin tırnağına zarar gelmesini istemiyorum.

Niçin oradayız diye defalarca söyledim ve yine söylüyorum yazık günah değilmi bu askerlerimize bir daha söylüyorum yazık günah değilmi? Ne için savaşıyorlar? Türkiye’nin başına bu belayı niye açtınız arkadaş siz ya. Ben bunları şimdi konuştuğum için çok üzgünüm gerçekten çok üzgünüm. Ya bari otur bir millete bir başsağlığı dileyin ya, bir başsağlığı dileyin ya.

Bütün bunları atmışsınız bir kenara, sanki olağan bir işmiş gibi bu meclis niye vardır arkadaşlar ya bu meclis niye var. Meclis toplansın, Sayın Erdoğan Meclise açıklama yapsın. Niye gelmiyor buraya hangi gerekçeyle gelmiyor. Kendisine o yetkiyi verenin bu meclis olduğunu bilmiyormu Sayın Erdoğan. Emin olun çok üzgünüm, çok ama çok üzgünüm. Tüm vatandaşlarıma şunu söylemek isterim. Hepimizin başısağolsun. Kahraman ordumuzun bütün mensuplarını kucaklıyoruz onlar özveriyle binbir sorun içerisinde görev yapıyorlar. Hayatlarını feda ediyorlar. Annelerin hangi acılar içinde olduğunu ben biliyorum. Çocukları orada olan annelerle ben konuşuyorum. Bana dertlerini anlatıyorlar. Dolayısıyla hiç kimsenin tırnağına zarar gelmesini istemeyiz. Bütün annelerinde bir korku atmosferinin içinde olmalarını istemeyiz. Söyleyeceklerim bu arkadaşlar. Ne söylenir ki. Tuzun koktuğu yerde ne söylenebilir. Teşekkürler.

Editör: TE Bilisim